Ga naar inhoud

Ziggo voegt nieuwe zenders vooralsnog tijdelijk toe


tokoroko

Aanbevolen Berichten

Ziggo voegt nieuwe zenders vooralsnog tijdelijk toe

Verontwaardigde klanten vallen Ziggo ten deel nadat het kabelbedrijf onverwacht bekendmaakte het homeshoppingkanaal Tommy TV te gaan leveren.
 
 
 
 

Tommy TV beleeft bij Ziggo de eerste stappen op de Nederlandse tv-markt. Het kanaal gaat 24 uur per dag producten met eigen programma’s aanprijzen. In het begin zijn het voor de internationale markt gemaakte programma’s. Op termijn zijn op Tommy TV ook eigen Nederlandse programma’s te bekijken. Tommy TV is onderdeel van Tommy Taylor Shopping. Dit bedrijf timmert al enige jaren succesvol aan de weg in het segment thuiswinkelen. Op diverse commerciële zenders zijn verkoopprogramma’s van producten van dit bedrijf gedurende enkele dagdelen te bekijken.

 

Distributievergoeding voor Ziggo

Tommy TV is vooralsnog een half jaar bij Ziggo op voorkeuzekanaal 250 te bekijken. Daarna bekijken beide partijen of de doorgifte doorgezet wordt. De stroom van kritiek die zichtbaar was nadat Ziggo aankondigde deze zender door te gaan geven, is op zich wel begrijpelijk. Ziggo haalde dit jaar meerdere zenders uit het zenderaanbod, waaronder onlangs BBC Four. Toch is enige nuance op zijn plaats. VodafoneZiggo bedrijfsonderdeel Ziggo doet namelijk nu veel Nederlanders wensen. Dat is niet betalen aan zenders voor doorgifte maar juist de zender voor distributie naar klanten laten betalen. Met andere woorden: Tommy TV betaalt een vorm van distributievergoeding aan VodafoneZiggo.

 

Betaalbaar abonnement

Deze nieuwe manier van distributie van zenders kan ervoor zorgen dat het abonnement waarbij een aanbieder tv- en internetdiensten levert in de toekomst voor consumenten betaalbaar blijft. Door de blijvende explosieve groei van dataverbuik door het meer gebruiken van online streamingdiensten als Netflix, Videoland, Amazon Prime Video en Disney+ moeten internetaanbieders als Ziggo, KPN en T-Mobile fors in het netwerk investeren, Ook het leveren van tv-zenders wordt door deze aanbieders duurder. Mediabedrijven als NPO, RTL, Talpa, FOX en Discovery vragen meer geld voor distributie van hun zenders. Zo moet Ziggo in de komende maanden een nieuwe – een veel duurdere – overeenkomst voor FOX Sports afsluiten. Doet het kabelbedrijf dit niet dan moet het na de huidige voetbalcompetitie de kanalen van deze betaalzender op zwart zetten.

 

Bron@TotaalTV.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Eigen digitale zender voor Tommy Teleshopping

Tommy-TV-Sfeerbeeld-2-430x400.jpg

Tommy Teleshopping lanceert een eigen digitaal tv-kanaal Tommy TV dat sinds maandag is te zien op kanaal 250 van Ziggo. Consumenten worden volgens de aanbieder 24 uur per dagen ‘verrast met innovatieve producten die hun gezondheid bevorderen en/of hun leven gemakkelijker maken’.

Naast de eigen tv-zender op Ziggo-kanaal 250 is Tommy Teleshopping reeds zeven dagen per week te zien bij de commerciële zenders van RTL, SBS en NET5 in Nederland en bij de Belgische commerciële zenders Vier, Vijf en Zes.

Qua programmering wijkt Tommy TV af van het reguliere aanbod. De vroege ochtend in het teken van fitheid, met onder meer ochtendgymnastiek en een ontbijtprogramma. Verder zijn er speciale programma’s rondom lunch en diner en worden kijkers gedurende de dag bijgepraat over woon-, slaap- en beautyproducten. Ook het assortiment is bij Tommy TV uitgebreider dan op de andere zenders.

Tommy Teleshopping biedt overwegend producten aan die vaak (nog) niet in de winkel verkrijgbaar zijn. De artikelen zijn ingedeeld in de categorieën: Afslanken & Fitness, Mooi & Gezond, Keuken, Wonen & Slapen, Huishouden, Tuin, Klussen & Hobby, Speelgoed en Cadeaus.

 

Bron@Emerce.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ziggo voegt nieuwe zenders vooralsnog tijdelijk toe, welke Zenders....zie er maar een

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.