Ga naar inhoud

‘Risico’s bij gebruik Apple Pay via horloge’


tokoroko

Aanbevolen Berichten

‘Risico’s bij gebruik Apple Pay via horloge’

daniel-korpai-QhF3YGsDrYk-unsplash-430x400.jpg

Gebruikers van Apple Pay op hun Apple Watch lopen het risico om veel geld kwijt te raken als een dief de smartwatch te pakken krijgt. Hiervoor waarschuwt de Consumentenbond, die adviseert om de standaardinstelling ‘ontgrendel via iPhone’ uit te zetten.

De Apple Watch kan gebruikt worden als betaalmiddel. Wanneer de eigenaar in een winkel wil betalen hoeft hij alleen maar zijn horloge bij het betaalapparaat te houden en de transactie is geregeld. Bij sommige banken kan dit tot 2500 euro per dag, mits er genoeg op de rekening staat. Het intikken van een code is nooit nodig.

Maar een handige horlogeroller heeft dus ook geen code nodig, waarschuwt de bond. Wanneer het hem lukt om de Apple Watch te stelen, vergrendelt het apparaat in eerste instantie omdat het geen pols meer detecteert. Maar als de dief het horloge vervolgens zélf om doet en binnen 10 meter van het slachtoffer is, kan het fout gaan.

Op het moment dat het slachtoffer zijn iPhone ontgrendelt (bij de nieuwste modellen gebeurt dat al zodra men naar het scherm kijkt), ontgrendelt hij tegelijkertijd ongemerkt het horloge. Vanaf dat moment hoeft de dief niet meer in de buurt te blijven en kan hij dagelijks zonder code voor duizenden euro’s (limieten verschillen per bank) winkelen met de smartwatch.

Foto Daniel Korpai via Unsplash

 

Bron@Emerce.

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.