Ga naar inhoud

Illegale zendamateurs harder aangepakt: boetes tot 45.000 euro


tokoroko

Aanbevolen Berichten

Illegale zendamateurs harder aangepakt: boetes tot 45.000 euro

Medianieuws

Het Agentschap Telecom hanteert vanaf deze maand een nieuw boetebeleid voor illegaal FM. Wie zonder vergunning radio-uitzendingen verzorgt, riskeert een boete van minimaal 2500. De hoogte van de boete kan oplopen tot maximaal 15.000. Dat is onder meer afhankelijk van de sterkte en het bereik van de illegale zender.

Illegale zendamateurs harder aangepakt: boetes tot 45.000 euro Wanneer een illegale uitzending storing veroorzaakt op vitale diensten zoals alarmnummer 112 wordt de boetes hoger.

De illegale zendamateurs, die vaak uitzenden vanuit Twente en de Achterhoek, worden voortaan harder aangepakt. Niet alleen voor het ‘vervuilen’ van de ether, ook voor verzet bij invallen door AT en politie. Men wil ook af van het kat- en muisspel met de etherpiraten.

Piraten hebben een anternatief. Wie legaal radio wil maken bij een buurtfeest, sportevenement, muziekuitvoering of andere kleinschalige activiteit, kan een evenementenvergunningen aanvragen bij Agentschap Telecom. Per jaar verstrekt Agentschap Telecom ruim driehonderd vergunningen voor evenementenradio. [Radio.NL]
Foto: Pixabay

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.