Ga naar inhoud

Nieuw sanctiebeleid AT voor etherpiraten


tokoroko

Aanbevolen Berichten

Nieuw sanctiebeleid AT voor etherpiraten

Medianieuws

Agentschap Telecom (AT) hanteert sinds begin deze maand een nieuw boetebeleid voor etherpiraten op FM. Wie zonder vergunning radio-uitzendingen verzorgt, riskeert een boete van 2.500 euro. De hoogte van de boete kan oplopen tot maximaal 15.000 euro.

Nieuw sanctiebeleid AT voor etherpiraten De hoogte is onder meer afhankelijk van de sterkte en het bereik van de zender en de vraag of de illegale uitzending storing veroorzaakt op vitale diensten zoals alarmnummer 112.

Met het nieuwe beleid wil AT strenger gaan optreden tegen hardnekkige piraten. Sinds de invoering van strengere wetgeving in 2010 is het aantal piraten flink gedaald, maar er is nu wel een ‘harde kern van illegale ethergebruikers’.

Bovendien nemen de vermogens toe, zoals afgelopen weekend nog het geval was in Twente waar een piraat met tientallen kilowatts vanaf een ruim 100 meter hoge zendmast uitzond en legale zenders van de band drukte.

Maar ook het verzet tegen medewerkers van AT wordt steeds heviger. Niet voor niets wordt er regelmatig pas ingegrepen als ook de politie ter plekke is. En daarom zal bij belemmering van de werkzaamheden van een medewerker van AT een extra boete opgelegd worden van 2500 euro.

Daarnaast kan er bij overtreding op twee manieren worden gehandhaafd: strafrechtelijk en bestuurlijk. Strafrechtelijke handhaving wordt verzorgd door het Openbaar Ministerie en vindt plaats bij storing op vitale diensten als 112 en P2000 (Prio-1), inbeslagname, herhaling van overtreding, gevaarlijke situaties en als de orde in het geding is.

Nieuw sanctiebeleid AT voor etherpiraten

AT is verantwoordelijk voor de bestuurlijke handhaving en heeft hiervoor nu haar beleid aangepast. Hierbij worden een boete en een last onder dwangsom opgelegd. De hoogte van de boete is afhankelijk van de ernst en verwijtbaarheid van de overtreding. De maximale boete is 15.000 euro, inclusief eventuele opslagen voor uitzendbereik of verstoring van belangrijke diensten.Ook voor herhaling geldt deze maximale boete.

Het nieuwe sanctiebeleid is te vinden op de website van AT. [Radio.NL]
Foto: Pixabay

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.