Ga naar inhoud

Ticketverkoop Eurovisie Songfestival 2020 start 12 december


tokoroko

Aanbevolen Berichten

Ticketverkoop Eurovisie Songfestival 2020 start 12 december

Medianieuws

De eerste tickets voor het Eurovisie Songfestival 2020 gaan op donderdag 12 december om 12.00 uur ’s middags in de verkoop. Via de officiële verkoopkanalen songfestival.nl (voor Nederland) en eurovision.tv (internationaal) worden kaarten voor twee halve finales, de finale en 6 generale repetities verkocht.

Ticketverkoop Eurovisie Songfestival 2020 start 12 december Het 65ste Eurovisie Songfestival vindt volgend jaar mei plaats in Rotterdam Ahoy.De prijzen van de tickets variëren van 18,50 voor een Family Show van een Semi-Final tot maar liefst 248,50 voor de Grand Final op zaterdagavond.

Het prijsniveau van de tickets komt dichtbij de edities van 2012 (Düsseldorf) en 2016 (Stockholm) en kaarten zijn aanzienlijk goedkoper dan afgelopen keer in Tel Aviv,” legt Bakker uit. “En ons advies aan iedereen die er graag bij wil zijn: koop écht alleen kaarten via de officiële kanalen!

De kaarten voor het Eurovisie Songfestival 2020 worden in drie rondes beschikbaar gemaakt. De eerste ronde start 12 december, na de loting voor de eerste en tweede Semi-Final, die op dinsdag 28 januari 2020 plaatsvindt, start de verkoop van de tweede ronde. Medio maart volgt een derde ronde met de laatste beschikbare kaarten.

Jan Smit (33), Chantal Janzen (40) en Edsilia Rombley (41) zullen op dinsdag 12 en donderdag 14 mei de halve finales en op 16 mei 2020 de grote finale aan elkaar gaan praten van het Songfestival

Capaciteit
Een deel van de Ahoy Arena wordt gebruikt voor de productie van de drie spectaculaire TV shows. Er is relatief veel ruimte nodig voor het podium, techniek, de Green Room (voor de deelnemende artiesten) en de commentatoren.

Ticketverkoop Eurovisie Songfestival 2020 start 12 december

Voor het Eurovisie Songfestival is de totale capaciteit van de Ahoy Arena 65.000 mensen, verdeeld over negen shows. Tweederde van deze tickets zijn beschikbaar voor publiek en fans. De overige tickets zijn voorlopig gereserveerd voor de delegaties van de 41 deelnemende landen, de EBU en sponsoren van het Eurovisie Songfestival.

Extra gratis kaarten inwoners Rotterdam
Om het Eurovisie Songfestival toegankelijk te maken voor een brede doelgroep stelt de gemeente Rotterdam gratis kaarten beschikbaar (verdeeld over negen shows) voor inwoners met een klein inkomen. Deze kaarten worden begin volgend jaar verloot. [Radio.NL]

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.