Ga naar inhoud

John de Mol meest invloedrijke radiopersoon 2020


tokoroko

Aanbevolen Berichten

John de Mol meest invloedrijke radiopersoon 2020

Medianieuws

John de Mol voert DeRadio50 2020, een lijst met meest invloedrijke personen in de radiowereld, aan. Dit is woensdagavond bekendgemaakt. De Mol neemt, als eigenaar van 538, Sky, Veronica en Radio 10, het stokje over van Edwin Evers. Gerard Ekdom is nu de meest invloedrijke deejay.

John de Mol meest invloedrijke radiopersoon 2020 DeRadio50 maakt deel uit van DeMedia100, de lijst met 100 meest invloedrijke personen in de media. Deze lijst werd woensdagavond voor de negende keer gepresenteerd.

Net als in de editie van 2019 is de dynamiek in DeRadio50 groot. Meest opvallend is dat de nummer 1 van afgelopen jaar – Edwin Evers – uit de lijst is verdwenen. Ook een opvallende afwezige is Giel Beelen. Twee jaar geleden stond hij nog op nummer 4, afgelopen jaar op nummer 10 en dit jaar is hij uit de lijst verdwenen.

John de Molheeft de nummer 1-positie van Edwin Evers overgenomen. Gerard Ekdom, ochtenddeejay van Radio 10, stijgt van plaats 3 naar plaats 2. Qmusic zendermanager Dave Minneboo stijgt van plaats 5 naar plaats 3.

Frank Dane maakt als opvolger van Edwin Evers een grote sprong van plaats 14 naar plaats 4.

De grootste sprong in DeRadio50 maakt DomienVerschuuren. Hij stapte in de zomer van 2018 over van 3FM naar Qmusic en stijgt van plaats 49 naar plaats 20. De spectaculairste sprong maakt Marieke Elsinga. Zij vormt samen met Mattie Valk – die zelf opvallend genoeg zakt van 11 naar 25 – een radioduo en maakt een reuzensprong van plaats 30 naar plaats 6. Hoogste binnenkomer in DeRadio50 is Wilfred Genee van Radio Veronica en BNR. Ook een hoge nieuwkomer in de lijst is Bram Krikke op plaats 9, te beluisteren bij Slam!

De Top 10 van DeRadio50 2020
1 (1) John de Mol
2 (3) Gerard Ekdom
3 (5) Dave Minneboo
4 (13) Frank Dane
5 (4) Marc Adriani
6 (30) Marieke Elsinga
7 (-) Wilfred Genee
8 (8) Joris van der Pol
9 (-) Bram Krikke
10 (7) Jurre Bosman

Radiodeejays
Inzoomend op alleen radiodeejays, dan gaat Gerard Ekdom aan kop, gevolgd door Frank Dane, Marieke Elsinga, Wilfred Genee, Bram Krikke, Ruud de Wild, Rob Stenders, Coen Swijnenberg, DomienVerschuuren en Mattie Valk.

Vrouwen
Radio blijft een mannending. In DeRadio50 2019 stonden zes vrouwen, in DeRadio50 2020 zijn het er vier. Invloedrijkste vrouw in de Nederlandse radiowereld is Marieke Elsinga, zij schiet als een komeet omhoog van plaats 30 naar plaats 6. Andere vrouwen in DeRadio50 zijn RAB-directeur Liedewij Hentenaar (van 12 naar 19), NPO-voorzitter ShulaRijxman (van 22 naar 37) en Annemieke Schollaardt (nieuw in de lijst, op 38). Petra Grijzen, Sharid Alles en Rose Zandvliet staan niet meer in DeRadio50. [Radio.NL]

Foto: William Rutten

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.