Ga naar inhoud

Radiozender moet elanden langs snelweg verjagen


tokoroko

Aanbevolen Berichten

Radiozender moet elanden langs snelweg verjagen

Medianieuws

In Noorwegen overweegt Nye Veier, vergelijkbaar met Rijkswaterstaat in Nederland, om radio in te zetten om elanden te verjagen. Op de nieuwe snelweg tussen Arendal en Tvedestrand zijn in twee maanden tijd al vijf elanden aangereden, hetgeen voor levensgevaarlijke situaties zorgt.

Radiozender moet elanden langs snelweg verjagen De nieuwe E18 ligt midden in een gebied waar veel elanden leven. Daarbij steken ze regelmatig de nieuwe snelweg over. Een aanrijding tussen een personenauto met ruim 100 km per uur en een 400 kilo wegende eland is fataal voor de dieren, maar kan ook mensenlevens kosten.

Daarom zoekt de wegbeheerder naar maatregelen om de dieren bij de snelweg te verjagen. Inmiddels zijn er al honderden meters aan tijdelijke hekken geplaatst. Maar nu wordt er aan gedacht om ook speakers op te hangen waarop de publieke radiozender NRK P2 op wordt uitgezonden. Hierop wordt een mix van gesproken woord en klassieke en jazzmuziek uitgezonden. Elanden zouden pratende mensen niet leuk vinden.

Hoofdredacteur Tone Donald van P2 kan wel lachen om de oplossing van de wegbeheerder. “Het is toch mooi dat P2 kan helpen de natuur te redden.” [Radio.NL]
Foto: Pixabay

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.