Ga naar inhoud

VHU Europe verliest kort geding tegen NPO over jingles 3FM


tokoroko

Aanbevolen Berichten

VHU Europe verliest kort geding tegen NPO over jingles 3FM

Medianieuws

VHU Europe heeft het kort geding tegen de NPO over de nieuwe aanbesteding van de productie van de nieuwe audiovormgeving van 3FM verloren. De NPO heeft deze gegund aan concurrent Top Format. Dit tot groot ongenoegen van VHU Europe.

VHU Europe verliest kort geding tegen NPO over jingles 3FM VHU Europe is al sinds jaar en dag huisleverancier van de audiovormgeving van NPO 3FM. Die liep tot nu toe door zonder nieuwe aanbesteding.

Volgens de nieuwe beleidsregels van het Commissariaat voor de Media uit 2017 mag een dergelijke samenwerking echter maar vier jaar duren.  

En daarom kwam er een nieuwe aanbesteding. Tot groot ongenoegen van VHU kwam Top Format als winnaar uit de bus.

VHU is van mening dat de aanbesteding niet eerlijk is gegaan. Zo zouden de demo’s van VHU , in tegenstelling tot die van andere partijen, niet anoniem zijn beoordeeld en ook niet volledig zijn beoordeeld. Ook stelt het jinglebedrijf dat de NPO samenstelling van de beoordelingscommissie heeft gewijzigd. Hierdoor zou de NPO in deze zaak het transparantiebeginsel geschonden hebben en in strijd met haar eigen spelregels hebben gehandeld.

VHU Europe verliest kort geding tegen NPO over jingles 3FM

De voorzieningenrechter heeft VHU echter in het ongelijk gesteld. Zo stelt de rechter dat nergens is vastgelegd dat de demo’s blind beoordeeld zouden worden. Ook was duidelijk gesteld dat er drie demo-elementen gevraagd werden. VHU leverde er zes in, waarbij niet werd vermeld welke drie er beluisterd en beoordeeld moesten worden.

Wel stelt de voorzieningenrechter dat de NPO niet transparant heeft gehandeld door de samentelling van de beoordelingscommissie uit te breiden van vier naar negen, maar heeft VHU onvoldoende aangetoond dat dit in haar nadeel heeft gewerkt. [Radio.NL]

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.