Ga naar inhoud

De Grootste Kerstboom brandt weer in IJsselstein


tokoroko
 Delen

Aanbevolen Berichten

De Grootste Kerstboom brandt weer in IJsselstein

Medianieuws

Hij brandt weer. De Gerbrandytoren in IJsselstein / Lopik (375 meter hoog) is zaterdagavond om 20.00 uur dankzij de Stichting Kerstboom voor de 21e keer weer omgetoverd tot 'de grootste kerstboom ter wereld'. In de 'Grootste kerstboom ter wereld' op de Gerbrandytoren in IJsselstein hangen maar liefst 120 sterke ledlampen

De Grootste Kerstboom brandt weer in IJsselstein De Grootste Kerstboom in IJsselstein brandt van 7 december 2019 tot 6 januari 2020. Dit is sinds 1992 de 21e keer dat de Gerbrandytoren als megakerstboom gaat stralen.

Lee Towers is voor de 3e keer present, hij was eerder van de partij in 1993 en 2003.

De Gebrandytoren, hoger dan de Eiffeltoren, hangen 120 Osram Ledlampen die bij helder weer op circa 25-30 kilometer afstand te zien zijn.

De Grootste Kerstboom brandt weer in IJsselstein

De verlichting is opgehangen met behulp van 4 permanente stalen ringconstructies die rondom de toren zijn aangebracht op een hoogte van op ca. 125, 200, 265 en 325 meter.

Op de zogenoemde tuiblokken op de grond zijn eveneens permanente bevestigingsconstructies. Hierop is in totaal 4 kilometer bevestigingskabel aangesloten en eveneens 4 kilometer voedingskabel voor de lampen. [Radio.NL]

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
 Delen

×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.