Ga naar inhoud

Nabestaanden treffen schikking: eindelijk rust voor Casey Kasem


tokoroko
 Delen

Aanbevolen Berichten

Nabestaanden treffen schikking: eindelijk rust voor Casey Kasem

Medianieuws

Ruim vijf jaar na zijn dood lijkt er eindelijk echt rust te komen voor de legendarische radiodeejay Casey Kasem. Zijn kinderen en zijn derde vrouw Jean Thompson hebben eindelijk een schikking getroffen en het hooggerechtshof verzocht de lopende rechtszaken te stoppen.

Nabestaanden treffen schikking: eindelijk rust voor Casey Kasem Op 15 juni 2014 overleed Kasem op 82-jarige leeftijd. De Amerikaanse ‘Mr. Top 40’ was al lange tijd ziek en leed onder meer aan Lewy-body-dementie waardoor hij niet meer kon praten.

Ruzie
Triest was dan ook dat hij de laatste jaren vooral in het nieuws was vanwege de ruzie tussen zijn derde vrouw, Cheers actrice Jean Thompson, en zijn kinderen.

De kinderen mochten lange tijd van hun stiefmoeder hun zieke vader niet meer zien. Dit leidde dan ook tot diverse rechtszaken, protesten en zelfs tot een ordinaire hamburgergevecht. Vlak voor zijn dood oordeelde de rechter dat dochter Kerri de zeggenschap over de medische zorg van haar vader kreeg. Zij liet hem dan ook direct overbrengen naar het ziekenhuis, waar hij enkele dagen later overleed.

Maar zelfs na het overlijden van de radiodeejay ging het gevecht tussen zijn kinderen en Jean onverminderd door. Zo werd er ruzie gemaakt over zijn begraafplaats en de levensverzekering.

Dood door schuld of moord?
In 2015 kwam er een nieuwe rechtszaak bij. Drie kinderen van Casey, Kerri, Jullie en Michael, en zijn broer Mouner klaagden Jean aan voor dood door schuld. Zij zijn er van overtuigd dat de weduwe haar man ernstig verwaarloost heeft en mishandeld heeft door hem te vervoeren ondanks dat hij hier te zwak voor was. Hierdoor zou Jean verantwoordelijk zijn voor de dood van haar man.

Eind 2018 sloeg opnieuw de vlam in de pan. Beide partijen beschuldigden elkaar zelfs van moord. Als gevolg hiervan startte een politiebureau in de staat Washington alsnog een onderzoek naar de dood van Kasem. Het ging hierbij vooral om een administratief onderzoek naar wat zich de laatste dagen van de radiolegende heeft afgespeeld.

Ook woedde er nog een strijd over wie het fortuin van Kasem, een bedrag tussen de 80 en 100 miljoen Dollar, zou krijgen.

 

Eind goed, al goed?
Afgelopen week werd bekend dat beide partijen een schikking hebben getroffen. Daarnaast is een verzoek bij het hooggerechtshof ingediend om alle lopende rechtszaken te stoppen.

Details over de schikking zijn niet bekendgemaakt, al is inmiddels duidelijk dat niet alle kinderen het ermee eens zijn. Via een woordvoerder laat dochter Kerri weten ‘radeloos en diepbedroefd’ te zijn ‘over de beslissing van haar familie en advocaten om haar tot een schikking te dwingen.’

Ondertussen ligt Kasem anoniem begraven ergens in Noorwegen. Zal hij na vijf jaar dan eindelijk rusten in vrede? [Radio.NL]
Foto: video still Youtube

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
 Delen

×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.