Ga naar inhoud

Wisselende duo’s presenteren nieuwe talkshow Op1 op NPO 1


tokoroko

Aanbevolen Berichten

Wisselende duo’s presenteren nieuwe talkshow Op1 op NPO 1

Medianieuws

De publieke omroepen gaan in 2020 op NPO 1 testen met de nieuwe dagelijkse talkshow 'Op1'. Duiding van actualiteit en reflectie op de waan van de dag blijven een belangrijke plaats innemen op NPO 1. De presentatie is in handen van onder anderen Jeroen Pauw, Willemijn Veenhoven en Erik Dijkstra, Carrie ten Napel en Charles Groenhuijsen en Sophie Hilbrand en Hugo Logtenberg.

Wisselende duo’s presenteren nieuwe talkshow Op1 op NPO 1 Wisselende duo’s ontvangen vanaf maandag 6 januari elke werkdag live rond 22.30 uur gasten die het gesprek van de dag beheersen, van kunst tot politiek, van sport tot entertainment. Ze vervangen samen Eva Jinek.

Op1 wordt gepresenteerd door bekende mensen en aanstormend talent. Het team wordt op korte termijn nog iets uitgebreid.

Op1 is een samenwerking tussen programmamakers van de deelnemende omroepen en de redactie van Peuw. Jeroen Pauw is zelf nauw betrokken bij het opzetten van de nieuwe talkshow.

Jeroen Pauw blijft dus bij de publieke omroep, maar keert volgend jaar niet terug met zijn late night-talkshow op NPO1. Hij zal in een latere fase ook het programma gaan presenteren. Daarnaast wil hij ook andere programma’s voor de NPO gaan maken.

Wisselende duo’s presenteren nieuwe talkshow Op1 op NPO 1

Wat gebeurt er in 2020 bij de NPO?
Naast deze vernieuwe talkshow starten bij de publieke omroep de komende weken en maanden tal van nieuwe en vernieuwde titels:

NPO 1:
Op NPO 1 trapt zondag 15 december Heel Holland Bakt (Omroep MAX) af, zaterdag 11 januari start Wie is de Mol? (AVROTROS) en ook Boer zoekt Vrouw (KRO-NCRV) keert begin volgend jaar terug. Nieuw is onder meer Wie denk je wel dat je bent? (NTR), een wetenschappelijk programma over tegenstellingen in onze samenleving.

De achtdelige dramaserie Hoogvliegers (EO) volgt jonge mensen in opleiding tot F-16 vlieger bij de Koninklijke Luchtmacht. En in mei staat NPO 1 natuurlijk in het teken van het Eurovisie Songfestival 2020 in Rotterdam.

Shortform op NPO 2:
Op NPO 2 begint Nieuwsuur (NOS/NTR) vanaf januari een half uurtje eerder, om 21.30 uur. Op dinsdag, woensdag en donderdag wordt Nieuwsuur vanaf februari voorafgegaan door een nieuwe vorm, de shortform. Zo interviewt Özcan Akyol in De Geknipte Gast (BNNVARA) wekelijks in 12 à 15 minuten een redelijk bekende Nederlander.

In Knappe Koppen (AVROTROS) gaat presentator Gregory Sedoc met de knapste koppen van Nederland op zoek naar antwoorden op vragen van kijkers.

Danny Ghosen doet in Danny op straat (NTR) verslag op plekken of bij groepen die doorgaans moeilijk bereikbaar zijn. Hij spreekt o.a. tienermoeders, game- en gokverslaafden en prostituees.

Vanaf 22 december trekt Geert Mak opnieuw door Europa in de nieuwe serie In Europa - de geschiedenis op heterdaad betrapt (VPRO). Nadia Moussaid praat vanaf 11 januari in het nieuwe cultuurprogramma Mondo (VPRO) met schrijvers, filmmakers, muzikanten en andere kunstenaars uit binnen- en buitenland.

Nieuwe satirische shows op NPO 3:
Nieuw op NPO 3 zijn de satirische shows Promenade (NTR) met Diederik Ebbinge, Eva Crutzen, Ton Kas en Henry van Loon en Nieuw Zeer (NTR).

Ook zijn de komende maanden nieuwe seizoenen te zien van: Dream School (NTR), The Big Escape (AVROTROS), Proefkonijnen (BNNVARA) en Vier Handen op Eén buik (BNNVARA). Verder is er aandacht voor #DryJanuary. De maand wordt afgetrapt met De Nationale Blaastest (BNNVARA) en afgesloten met #DryJanuary: De Naborrel (BNNVARA).

Op dramagebied zijn op NPO 3 de komende tijd nieuwe seizoenen van Hollands Hoop (NTR/BNNVARA) en Smeris (BNNVARA) te zien. De onbekende webserie ANNE+ (BNNVARA) krijgt op de zender een tweede, volledig seizoen.

NPO Zapp/Zappelin vernieuwt:
CupCakeCup (AVROTROS), ZappDetective (KRO-NCRV), De regels van Floor (VPRO) en Van vader naar moeder (NTR) keren terug bij NPO Zapp. De evergreen Kindertijd (KRO-NCRV) is vernieuwd en ook de Zapp Awards (KRO-NCRV) zijn volgend jaar anders. Live vanuit Studio 21 presenteert Klaas van Kruistum het gala van dé kinderprijzen van het jaar. En er komt een nieuwe jeugdserie met de titel Vampieren in de nacht (AVROTROS), de kookshow Koken met konijnen (VPRO) en De Smerige Quiz (EO). [Radio.NL]

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.