Ga naar inhoud

BP sluit eigen Europese datacentra


tokoroko
 Delen

Aanbevolen Berichten

BP sluit eigen Europese datacentra

35982574636_277f1c9471_k-430x400.jpg

Olieconcern BP sluit zijn Europese datacentra en verhuist de negenhonderd applicaties die het draait naar Amazons cloud.

Het besluit over te stappen naar AWS is onderdeel van de strategie om de infrastructuur en operatries van het concern te digitaliseren. Omwille van de flexibiliteit en kwaliteit van IT-beheer besluit BP dit over te hevelen naar een externe specialist.

Behalve koude opslag, databases en schaalbare rekenkracht krijgt het concern ook de beschikking over machine learning, analytics en een ecosysteem om zijn bedrijfprocessen verder te automatiseren.

Als onderdeel van diepte- of vervangingsinvesteringen zien steeds meer grote concerns zich voor de vraag gesteld of ze blijven investeren in eigen datacentra of hun operaties naar een of meerdere clouds overhevelen. Bij dat besluit speelt mee dat ze zaken als hun ‘vertrouwde’ VMware- en SAP-installaties ook in de cloud kunnen blijven draaien.

Naast Amazon zien ook Micrsoft en Google deze ontwikkeling. In Europa timmert ook Alibaba aan de weg als cloudprovider.

Foto: BP Images (cc)

Bron@Emerce.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
 Delen

×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.