Ga naar inhoud

Verstappen met vertrouwen naar 2020: "Moeten er meteen staan


dreka
 Delen

Aanbevolen Berichten

Verstappen met vertrouwen naar 2020: "Moeten er meteen staan.

image.png.ea74aebe9ac2d429e87ae5024e145ade.png

Max Verstappen heeft het beste jaar uit zijn nog jonge Formule 1-carrière achter de rug. De Nederlander sloot deze campagne af met een derde plek in het WK, maar wil meer. Idealiter doet hij in 2020 een gooi naar de macht met Red Bull Racing. Verstappen erkent dat er daarvoor nog steeds werk aan de winkel is, maar stelt ook dat hij alle vertrouwen heeft in zijn huidige team.

Het is de afgelopen jaren een terugkerend fenomeen gebleken bij Red Bull Racing: in de eerste races loopt men achter de feiten aan, waarna men met de doorontwikkeling de schade alsnog moet beperken. "Maar iedereen binnen het team weet dat dat voor ons niet goed genoeg is", stelt Verstappen in het Ziggo-programma Peptalk. De toon is daarmee gezet en de ambitie nog maar eens onderstreept: in 2020 moeten Verstappen en co er vanaf de eerste minuut staan. Niets meer en niets minder dan dat. Hij heeft al eerder laten optekenen dat de beginfase van volgend seizoen cruciaal zal worden voor het besluit over zijn eigen toekomstplannen (lees: 2021 en verder).

"We zitten er soms bij, maar nog niet vaak genoeg ten opzichte van Mercedes. Dus daar moeten we aan werken." De vervolgvraag is dan natuurlijk hoe realistisch het is om in Melbourne meteen met een auto aan het vertrek te komen, die beter is dan het wapentuig van Mercedes. "Nou ja: we zitten er nu al dichtbij, maar nog net niet dichtbij genoeg. We zijn hard aan het werken om het gat te dichten, maar dat is niet makkelijk. Anders was het al wel gebeurd. Maar ik heb er vertrouwen in. De laatste paar wedstrijden hadden we ook gewoon een goede auto. Nog niet overal sterk genoeg ten opzichte van Mercedes, maar we zitten in de buurt. Gedurende de winter moeten we zorgen dat we eens vanaf de eerste wedstrijd meedoen, in plaats van na zes of zeven wedstrijden."

Hiervoor moet Red Bull op twee vlakken een stap maken. Motorisch met Honda en met het technische brein van Adrian Newey achter de tekentafel. Op beide vlakken is er nog werk aan de winkel, al wijst Verstappen zelf iets meer naar het chassis. "De motor was ten opzichte van Mercedes al gewoon goed aan het eind van dit seizoen. Ferrari sprong er nog wel bovenuit, maar zij hebben gewoon een erg goede motor. Maar goed: wij moeten zelf aan de auto werken, vooral ten opzichte van Mercedes." Dat laatste element bleek in Abu Dhabi nog maar weer eens. De Zilverpijlen wonnen juist terrein in de bochtige derde sector, terwijl ze in de snellere delen nauwelijks iets verloren. Het onderstreepte nog maar eens dat de Zuid-Duitsers het beste totaalpakket hebben en dus als benchmark voor Red Bull fungeren. Het doel voor de winter is daarmee helder.

Bron gpupdate.net.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
 Delen

×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.