Ga naar inhoud

Oude diesel vanaf 2020 weer welkom in Rotterdam.


dreka
 Delen

Aanbevolen Berichten

Oude diesel vanaf 2020 weer welkom in Rotterdam.

Mensen met een oude diesel kunnen vanaf januari 2020 de Rotterdamse binnenstad weer naar hartelust volwalmen met NOx en fijnstof, zonder hiervoor een boete te krijgen. Over iets meer dan drie weken wordt de milieuzone in 010 aangepast.
image.thumb.png.2325f2887661205de9cb9949734a3b52.png
 

Van het weer toelaten van diesels van voor 2001 zal eigenlijk niemand wakker liggen. Het is de vraag hoeveel van deze auto's nou daadwerkelijk weer het centrum inrijden, en hoe vaak ze het doen. Maar enfin: het mag weer, en met het geld dat wordt uitgespaard door aan milieuzoneboetes, kan weer mooi de nieuwe roettaks worden betaald. Eerder werd het verbod op benzineauto's van voor 1992 al geschrapt.

De nieuwste maatregel is een uitvoering van het in 2018 gesloten coalitieakkoord van het college 'alles behalve Leefbaar Rotterdam' in de Maasstad. Hierin stond opgenomen dat oude diesels vanaf 2020 weer de milieuzone inmogen. De facto geldt deze nu dus alleen nog voor vrachtwagens.

Bron autobahn.eu
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
 Delen

×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.