Ga naar inhoud

WNC: Extra controle voor samenstelling nieuwsbulletins


tokoroko

Aanbevolen Berichten

WNC: Extra controle voor samenstelling nieuwsbulletins

Medianieuws

Volgens WNC behoort het zonder bronvermelding 1 op 1 overnemen van berichten van andere nieuwssites tot het verleden. Dit laat eigenaar Frank van der Klugt weten aan Radio.NL. Er zou een extra redactiecontrole zijn toegevoegd in het samenstellingsproces van de radiobulletins.

WNC: Extra controle voor samenstelling nieuwsbulletins De afgelopen dagen kregen meerdere mediaredacties, waaronder ook Radio.NL, een email van een anonieme tipgever ontvangen. Daarin wordt gemeld dat radionieuws-producent WNC berichten steelt van nieuwswebsites en die 1-op-1 doorverkoopt aan haar afnemers.

De tipgever stuurt als bewijs voor zijn stellingen honderden audio-opnamen mee van WNC-bulletins in de afgelopen maanden, plus kopieën van de websites van de nieuwsmedia waar deze radioberichten van zouden zijn overgenomen.

Snelle groei
WNC is, zoals verwacht, niet blij de negatieve publiciteit. “WNC is binnen een korte tijd snel gegroeid en bedient vele landelijke,regionale, lokale en internetomroepen”, legt Van der Klugt uit.“In dit groeiproces hebben we het team van WNC in hoog tempo moetenopschalen om aan alle verwachtingen te kunnen voldoen. In de periode datons team nog niet op volle sterkte was, is het voorgekomen dat berichtenniet volledig zijn gecontroleerd m.b.t. de bron van herkomst. Hiervoorbieden wij onze welgemeende excuses aan.

‘Incidenteel’
Het groeiproces hebben weonderschat en met vallen en opstaan kunnen we zeggen dat WNC is uitgegroeidtot een eerlijke en stabiele nieuwsdienst”, aldus de eigenaar van WNC. “Wij zijn klaar voor de toekomsten deze incidentele berichtgeving behoort tot het verleden dankzij eenextra redactiecontrole in het samenstellingsproces van onze bulletins.

Daarnaast betreurt WNC het dat de tipgever de media heeft opgezocht in plaats van het bedrijf zelf. “Hierdoor hebben wijhet gevoel dat het beschadigen van WNC tot de uiteindelijke missie behoorde.” Het bedrijf stelt zelfs bewijzen te hebben dat er een concurrent achter het ‘zwartmaken’ zit. [Radio.NL]

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.