Ga naar inhoud

Het Radionieuws ontkent ‘klokkenluiden’ over WNC


tokoroko
 Delen

Aanbevolen Berichten

Het Radionieuws ontkent ‘klokkenluiden’ over WNC

Medianieuws

Ewald van Liempt van Het Radionieuws ontkent de ‘klokkenluider’ te zijn die een groot aantal mediaredacties, waaronder ook Radio.NL, heeft gemeld dat radionieuws-producent WNC berichten steelt van nieuwswebsites en die 1-op-1 doorverkoopt aan haar afnemers.

Het Radionieuws ontkent ‘klokkenluiden’ over WNC WNC, dat staat voor World News Company, verzorgt de nieuwsbulletins op de landelijke commerciële radiozender Arrow Classic Rock, op de regionale zenders RADIONL, Joy Radio en Wild FM Hitradioplus een flink aantal internetstations en lokale omroepen.

Als bewijs werden door klokkenluider audio-opnamen meegezonden van WNC-bulletins in de afgelopen maanden, plus kopieën van de websites van de nieuwsmedia waar deze radioberichten van zouden zijn overgenomen.

Eigenaar Frank van der Klugt erkende dat er fouten zijn gemaakt door ‘groeistuipen’.

Ondanks dat er meer dan honderd audiofiles over een groot deel van het jaar zijn aangeleverd door de tipgever, spreekt Van der Klugt over een ‘incident.’ Door het toevoegen van een extra redactionele controle moet dit tot het verleden gaan behoren.

Concurrent
Grote vraag is wie er achter de ‘zwartmakerij’ zit. Van der Klugt heeft een vermoeden. In de bron van ieder document staat altijd een herkomst en standaard de naam van de auteur op wiens naam de software geregistreerd staat. De auteur van de documenten die de beschuldigingen aan het adres van WNC doet is ‘Ewald’.

Toevallig is Ewald, een naam die niet veel voorkomt, ook de voornaam van Ewald van Liempt, de eigenaar van ‘Het Radionieuws’, de grote concurrent van WNC. Het Radionieuws is onder meer te horen op Decibel en Classicnl.

Van Liempt ontkent echter er iets mee te maken te hebben. "Het zou absurd zijn als ik dat zou doen", aldus de eigenaar van Het Radionieuws. "Ik vind het wel apart dat mijn naam erin (PDF) zou staan.

Goedkoop duurkoop?
Zowel WNC als Het Radionieuws profileren zich als goedkoop alternatief voor het ANP en de NOS. Maar radiostations moeten zich wel realiseren dat het prijsverschil ‘ergens’ in moet zitten. Daarnaast zijn het de uitzendende radiostations zelf die verantwoordelijk zijn voor alle content die zij uitzenden, dus ook voor de nieuwsbulletins die uitgezonden worden.

Mocht er een partij waarvan nieuws gepikt zou zijn actie willen ondernemen, dan is het heel goed mogelijk dat zij vooral bij de uitzendende radiozenders gaan aankloppen.

Sublime heeft naar aanleiding van de perikelen rondom WNC besloten om per direct naar een andere nieuwsleverancier over te stappen. [Radio.NL]

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
 Delen

×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.