Ga naar inhoud

Google Assistent krijgt real-time vertaler


tokoroko
 Delen

Aanbevolen Berichten

Google Assistent krijgt real-time vertaler

19779258878_930ff1dfe8_k-430x400.jpg

Niemand hoeft op vakantie of buitenlandse zakenreis meer met zijn mond vol tanden te staan. Google rolt zijn real-time vertaler, die vloeiend 44 talen spreekt, uit naar de Assistent-app in Androids en iPhones.

Er bestond al een Translate-app van hetzelfde bedrijf die met de camera geschreven teksten kan herkennen, audio-input ondersteunt maar ook handgeschreven tekst. De vertaalmodus wordt nu nauwer geïntegreerd in de digitale butler, wat weer een extra gebruiksmoment moet opleveren.

Gebruikers hoeven enkel een commando als ‘Hey Google, help me Spaans spreken’ te zeggen en de mond en oren van de telefoon schakelen over naar de Romaanse taal. De vertalen verstaat gesproken taal maar kan, voor stille situaties, ook overweg met geschreven invoer.

Google heeft in de loop van de jaren zoveel taalkennis opgebouwd dat het suggesties kan doen voor logische reacties in de conversatie. Dat moet de interactie tussen de gespreksdeelnemers versnellen.

Foto: Chris Candid (cc)

Bron@Emerce.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
 Delen

×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.