Ga naar inhoud

Mariëlle Stoelinga ontvangt ERC Consolidator Grant voor samenbrengen van veiligheids- en beveiligingsrisico’s


tokoroko
 Delen

Aanbevolen Berichten

Mariëlle Stoelinga ontvangt ERC Consolidator Grant voor samenbrengen van veiligheids- en beveiligingsrisico’s

stoelinga-foto-430x400.jpg

Marielle Stoelinga, hoogleraar risicomanagement voor high-tech systemen aan de Universiteit Twente, ontvangt een ERC Consolidator Grant van de European Research Council om een nieuw model te ontwikkelen dat een betere en geïntegreerde afweging van zowel veiligheids- als beveiligingsrisico’s in beslissingen mogelijk maakt.

Het primaire doel van het onderzoek dat Stoelinga gaat uitvoeren met behulp van de Europese bijdrage is het integreren van twee historisch gescheiden vakgebieden: veiligheid (storingen door onbedoelde ongelukken) enerzijds en beveiliging/security (storingen door moedwillige aanvallen door hackers) anderzijds.

Het project getiteld CAESAR (Integrating Safety and Cybersecurity through Stochastic Model Checking) ligt de nadruk op het ontwikkelen van een nieuwe theorie. ‘Dit brengt theoretische onderbouwing voor de vele initiatieven samen met het bedrijfsleven. Dat is nodig omdat we met een vernieuwde theoretische basis weer nieuwe stappen kunnen zetten’, verwijst Stoelinga onder andere naar een recent project, waarvoor ze vanuit het NWO een miljoenenbijdrage heeft ontvangen. Daarin werkt de UT samen met enkele andere kennisinstellingen aan big data algoritmen om storingen aan infrastructuur en productiemiddelen beter te voorspellen en zo onderhoud beter te plannen.

Bron@Emerce.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
 Delen

×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.