Ga naar inhoud

Agentschap Telecom kan zender etherpiraat niet vinden.


dreka
 Delen

Aanbevolen Berichten

Agentschap Telecom kan zender etherpiraat niet vinden.

antenne.jpg

Het Agentschap Telecom is er vrijdag in het Overijsselse Zwartsluis niet in geslaagd om de zendapparatuur van een etherpiraat uit de lucht te halen. Dit bericht de regionale omroep RTV Oost.

Zendapparatuur onvindbaar

De etherpiraat had zijn apparatuur in een telecommast verstopt bij voetbalvereniging DESZ in Zwartsluis, maar toch konden opsporingsambtenaren de apparatuur niet vinden.

Speciale verbinding

De uitzending werd vanuit een studio gemaakt en vervolgens via een speciale verbinding richting de mast gestuurd. Bij de mast stond apparatuur die het programma uitzond via de FM-band. Het Agentschap Telecom is er niet in geslaagd om de zender in beslag te nemen, deze konden de opsporingsambtenaren niet vinden. Er is volgens de regionale omroep wel een kabel van de installatie afgeknipt en in beslag genomen. De opsporingsambtenaar bevestigde ter plekke dat er geen zender in beslag is genomen.

Sancties

Sinds 1 december 2019 hanteert Agentschap Telecom (AT) een nieuw boetebeleid voor illegale uitzendingen via de ether.Wie zonder vergunning radio-uitzendingen verzorgt, riskeert een boete van € 2500. De hoogte van de boete kan oplopen tot maximaal € 15.000. Dat is onder meer afhankelijk van de sterkte en het bereik van de zender en de vraag of de illegale uitzending storing veroorzaakt op vitale diensten zoals alarmnummer 112.”, aldus de instantie.

Onbemand

Etherpiraten kiezen er daarom voor om steeds vaker gebruik te maken van onbemande zendstations. Hierdoor is het voor het agentschap lastig te achterhalen wie de zender heeft geplaatst. Daarbij wordt ook gebruik gemaakt van telecommasten van providers als KPN, Vodafone en T-Mobile.

Feestdagen

De verwachting is dat er tijdens de komende Feestdagen weer diverse piratenzenders hun zenders gaan aanzetten in Nederland.

Bron mediamagazine.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
 Delen

×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.