Ga naar inhoud

Omzet Nederlandse breedbandmarkt groeit bijna 5 procent in 2019


tokoroko
 Delen

Aanbevolen Berichten

Omzet Nederlandse breedbandmarkt groeit bijna 5 procent in 2019

ethernet.jpg

De Nederlandse breedbandmarkt ligt op koers om dit jaar een omzetgroei van bijna 5 procent te gaan realiseren, zo blijkt uit onderzoek van Telecompaper. Mede dankzij alsmaar aanhoudende prijsstijgingen, waartegen eindgebruikers maar weinig actie ondernemen.

De breedbandomzet groeide met 8,3 procent jaar op jaar naar 546 miljoen, zo blijkt uit het laatste breedbandrapport van Telecompaper. Het aantal breedbandverbindingen voor de massamarkt is in dezelfde periode ruim 100.000 toegenomen naar een totaal van ruim 7,6 miljoen.

Breedband de belangrijkste peiler onder de groei van de totale consumentenmarkt voor vaste telecom in Nederland. In het derde kwartaal van 2019 steeg de totale omzet uit vaste aansluitingen met 2,4 procent op jaarbasis tot meer dan 1,2 miljard euro. Tv-diensten droegen ook bij aan de groei, hoewel de omzetgroei vertraagde tot 1,7 procent vanwege een krimp in het aantal tv-abonnees. De omzet uit vaste telefonie daalde in het derde kwartaal met 9,2 procent als gevolg van een gestage daling in het aantal klanten.

De uitrol van gigabit breedbandverbindingen naar de massamarkt zal naar verwachting de komende jaren een belangrijke peiler onder verdere omzetgroei zijn.

Bron@Emerce.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
 Delen

×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.