Ga naar inhoud

Half jaar uitstel voor wet Kansspelen op Afstand


tokoroko
 Delen

Aanbevolen Berichten

Half jaar uitstel voor wet Kansspelen op Afstand

game-bank-1003137_960_720-430x400.jpg

Nederlanders kunnen pas vanaf juli 2021 legaal online gokken.  De planning is dat de Wet KOA pas ingaat op 1 januari 2021. Toezichthouder KSA heeft vervolgens zes maanden nodig om vergunningaanvragen te behandelen.

De Eerste Kamer buigt zich vandaag over een aantal moties om de wet Kansspelen op Afstand verder aan te scherpen. Zo heeft de ChristenUnie een motie ingediend om het reclameverbod voor kansspelen uit te breiden. Reclame zou dan pas na 21.00 uur toegestaan zijn in plaats van 19.00 uur. De motie van de CU wordt gesteund door CDA, PvdA, GL, SP, SGP, PvdD en 50Plus en gaat het zo goed als zeker halen.

Indien de motie wordt aangenomen kan dit consequenties hebben voor Nederlandse tv-zenders. Grote spelshows vanuit de PostcodeLoterij, BankGiroloterij en Holland Casino krijgen dan mogelijk met beperkingen te maken.

Minister Dekker denkt dat reclame essentieel is voor de aanbieders. Het aanbod moet voldoende passend en attractief zijn zodat spelers niet naar illegaal aanbod uitwijken. Uit onderzoek blijkt dat voor onlinekansspelaanbieders reclame vrijwel de enige manier is om onder de aandacht van consumenten te komen.

Een andere motie wil dat goksites die zich de laatste jaren specifiek op Nederlanders hebben gericht geen vergunning moeten krijgen. Voor deze partijen was al een afkoelingsperiode voor de duur van twee jaar voorgesteld.

De Tweede Kamer ging al in 2016 akkoord met het legaliseren van online gokken, maar de Eerste Kamer stemde pas begin 2019 met de wet Kansspelen op Afstand.

De Kansspelautoriteit heeft van 183 partijen een aanvraag voor een vergunning gekregen.

Foto Pixabay

Bron@Emerce.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
 Delen

×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.