Ga naar inhoud

Verwijderingsverzoek Google door moordenaar Jesse Dingemans afgewezen


tokoroko
 Delen

Aanbevolen Berichten

Verwijderingsverzoek Google door moordenaar Jesse Dingemans afgewezen

rechtspraak-430x400.jpg

Een verwijderingsverzoek aan Google door de uit Curaçao afkomstige Julien C., die werd veroordeeld voor de moord in 2006 op de 8-jarige Jesse Dingemans, is door de rechter afgewezen.

C. kwam enkele jaren terug in het nieuws omdat hij zijn veroordeling heeft aangevochten bij het Europese Hof voor de Rechten van de Mens.

C. was veroordeeld tot een gevangenisstraf van 11 jaar en zeven maanden met oplegging van tbs. Dat laatste traject loopt nog.

De zoekresultaten belemmeren hem ernstig in zijn mogelijkheden om een baan te vinden, zo betoogde C. in de rechtbank. C. ondervindt ‘substantiële hinder’ van deze zoekresultaten, omdat hij bij sollicitatieprocedures met de informatie uit zijn verleden wordt geconfronteerd. Sinds augustus volgt hij een opleiding tot Junior Software Tester. Deze opleiding duurt twaalf maanden.

Google heeft naar aanleiding van een eerder verzoek al 100 verwijzingen vrijwillig verwijderd, maar wilde niet verder gaan.

De rechtbank heeft het verzoek grotendeels afgewezen. Als argument noemt de rechtbank ‘zwaarwegend publiek belang, mede in het licht van het feit dat het door verzoeker af te leggen resocialisatietraject en de door hem te volgen behandeling in het kader van de tbs-maatregel nog niet zijn afgerond,’

Bron@Emerce.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
 Delen

×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.