Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  
tokoroko

Omroep voert actie tegen haatreacties op Facebook (filmpjes)

Aanbevolen Berichten

Omroep voert actie tegen haatreacties op Facebook (filmpjes)

Medianieuws

De regionale publieke omroep RTV Noord is eerder deze week een opmerkelijke actie gestart. Medewerkers van de omroep zijn niet blij met alle 'asociale' reacties van kijkers en luisteraars op de Facebook pagina van de omroep. Daarom heeft een journalist van RTV Noord in het centrum van Groningen een uur lang veel asociale reacties voorgelezen.

Omroep voert actie tegen haatreacties op Facebook (filmpjes) Op deze manier wilde de omroep op de Grote Markt in Groningen aandacht geven aan de vele haatreacties die op Facebook staan.

Bij RTV Noord is het op dit moment nog wel mogelijk om onder artikelen van de regionale omroep te reageren via social media. Maar als dit door gaat bestaat de kans dat reageren straks niet meer mogelijk is, net als bij veel andere amroepen al gebeurd.

RTV Noord: "Een paar jaar geleden zagen we op Facebook een paar reacties per maand die niet door de beugel konden. Inmiddels zijn het elke dag meerdere berichten.

Je zou denken dat dit het werk is van trollen. Maar dat is niet waar. Als je op de profielen kijkt van deze pestkoppen, blijken het meestal 'normale' Groningers te zijn, echte mensen."

RTV Noord laat weten dat reageren vanaf nu nog wel mogelijk blijft op de algemene pagina, maar reacties die niet door de beugel kunnen worden voortaan sneller verwijderd.

 

RTV Noord: "Mensen die zich niet aan de regels houden worden vanaf nu direct geblokkeerd van de pagina. Daarnaast openen we een nieuwe Facebookgroep waar al onze verhalen in komen te staan.

Je kunt pas in de groep als je je aanmeldt en een aantal fatsoensregels onderschrijft. Voordeel: een groep is niet openbaar maar besloten en daardoor makkelijker te modereren. Veiligheid is daarmee beter te garanderen. Bovendien kan ons publiek er zelf ook een discussie starten." [Radio.NL]

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt als gast nu eerst posten en gelijk daarna registreren. Maar als je hier al een account hebt, meld je dan nu aan om met je account te posten.
Opgelet: Je bericht zal moeten worden goedgekeurd door een moderator voordat het zichtbaar zal worden.

Gast
Reageer hier op dit topic...

×   Geplakt als RTF formaat tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in.

Log in om dit te volgen  

×