Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  
tokoroko

VS: Nieuwe ontslaggolf bij iHeart Media na herstructurering

Aanbevolen Berichten

VS: Nieuwe ontslaggolf bij iHeart Media na herstructurering

Medianieuws

Voor een flink aantal radiomakers bij iHeart Media is de week niet goed begonnen. Zij hebben te horen gekregen dat ze hun baan per direct kwijt zijn. Hoeveel medewerkers er precies op straat zijn gezet is onduidelijk, maar berichten komen vanuit de gehele Verenigde Staten.

VS: Nieuwe ontslaggolf bij iHeart Media na herstructurering iHeart Media is eigenaar van een slordige 850 radiostations in de Verenigde Staten waaronder Z100 (WHTZ) en 106.7 Lite FM (WLTW) in New York City en 102.7 KIIS FM, KOST 103.5 en 104.3 My FM (KBIG) in Los Angeles.

Daarnaast staan populaire presentatoren als Ryan Seacrest, Elvis Duran, Rush Limbaugh en Sean Hannity bij het concern onder contract.

Nieuwe structuur
iHeart Media heeft haar organisatie ingedeeld volgens een nieuwe structuur. Daarbij gaat er meer gewerkt worden met zogenaamde ‘hubs’ van waaruit radiostations bediend worden. In de praktijk houdt dit in dat er meer gevoicetracked (van te voren opgenomen teksten van presentatoren) gaat worden en dat er meer syndicated (netwerk) programma’s komen.

Als gevolg hiervan zijn er een flink aantal banen overbodig geworden. Vooral bij de radiomakers (deejays, presentatoren en producers) is er flink gesneden. Dat is met name gebeurd bij de kleinere radiomarkten, maar ook grote radiomarkten als Chicago, Philadelphia, Miami, Cleveland en Detroit zijn niet buiten schot gebleven.

In Chicago konden bijvoorbeeld de avonddeejays van de urban popzender V103 (WVAZ), de countryzender Big 95.5 (WEBG) en de hip-hopzender 107.5 WGCI allen hun spullen pakken. In Detroit geldt hetzelfde voor de avonddeejay van de hitzender Channel 95.5 (WKQI), terwijl in Philly de programmaleider en ochtenddeejay van de rockzender Radio 104.5 (WRFF) op zoek mag naar ander werk.

Onduidelijk
Hoeveel medewerkers er precies ontslagen zijn, is onduidelijk. Het zijn er in elk geval meer dan 100. Ook is onduidelijk hoe iHeart Media de gaten in de programmering precies gaat opvullen. Sinds begin deze week zijn op bijna alle websites van de radiostations van iHeart Media de programmeringen en alle bio’s van presenatoren/deejays verwijderd. In totaal werken bij iHeart Media meer dan 12.000 medewerkers. [Radio.NL]
Foto: Radio.NL

VS: Nieuwe ontslaggolf bij iHeart Media na herstructurering  

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt als gast nu eerst posten en gelijk daarna registreren. Maar als je hier al een account hebt, meld je dan nu aan om met je account te posten.
Opgelet: Je bericht zal moeten worden goedgekeurd door een moderator voordat het zichtbaar zal worden.

Gast
Reageer hier op dit topic...

×   Geplakt als RTF formaat tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in.

Log in om dit te volgen  

×