Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  
tokoroko

‘Commissariaat voor de Media overtreedt aanbestedingsregels’

Aanbevolen Berichten

‘Commissariaat voor de Media overtreedt aanbestedingsregels’

Medianieuws

Het Commissariaat voor de Media (CvdM) heeft de afgelopen jaren een flink aantal keren de aanbestedingsregels overtreden. Dit meldt NRC. Hierdoor kregen meerdere partijen rechtstreeks opdrachten van 50.000 euro of meer toegewezen.

‘Commissariaat voor de Media overtreedt aanbestedingsregels’ De regel is echter dat bij opdrachten van 50.000 euro of meer eerst minstens drie offertes moeten worden opgevraagd bij verschillende partijen.

Dit moet zogenaamde vriendjespolitiek voorkomen, almede voorkomen dat er onnodig hoge bedragen betaald worden voor werkzaamheden.

Afwijken van deze regels mag alleen als dit deugdelijk gemotiveerd wordt. Maar uit onderzoek van NRC lijkt hier regelmatig geen sprake van te zijn geweest.

Het CvdM heeft aangegeven dat er intern onderzoek heeft plaatsgevonden en dat de procedures op dit gebied zijn aangescherpt. Zo is er onder meer een ‘compliance officer’ aangesteld die moet toezien op het naleven van procedures.

Het afgelopen jaar werd vooral gekenmerkt door interne chaos bij het CvdM. Zo werd commissaris Eric Eljon eerst geschorst en daarna ontslagen omdat hij een fictieve roman over de media had geschreven. Daarnaast moest voorzitter Madeleine de Cock Buning opstappen omdat haar termijn erop zat.

Maandenlang kon de mediawaakhond hierdoor geen belangrijke beslissingen nemen. Sinds eind vorig jaar is Renate Litjens aangesteld als Interim-voorzitter. [Radio.NL]

‘Commissariaat voor de Media overtreedt aanbestedingsregels’  

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt als gast nu eerst posten en gelijk daarna registreren. Maar als je hier al een account hebt, meld je dan nu aan om met je account te posten.
Opgelet: Je bericht zal moeten worden goedgekeurd door een moderator voordat het zichtbaar zal worden.

Gast
Reageer hier op dit topic...

×   Geplakt als RTF formaat tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in.

Log in om dit te volgen  

×