Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  
tokoroko

Radio 2 deejay Rob Stenders wint de Pop Media Prijs

Aanbevolen Berichten

Radio 2 deejay Rob Stenders wint de Pop Media Prijs

Medianieuws

Rob Stenders heeft zaterdag de Pop Media Prijs 2020 in ontvangst genomen. De deejay van NPO Radio 2 zet zich volgens de jury al jaren in voor de muziek. Stenders werd geprezen om zijn enthousiasme, passie en het vermogen om nieuwe muziek bij het publiek bekend te maken.

Radio 2 deejay Rob Stenders wint de Pop Media Prijs De 54-jarige Rob Stenders, een pseudoniem voor Rob Zieltjens, kreeg de prijs tijdens Eurosonic Noorderslag in Groningen.

Een leven in het teken van popmuziek en radio, en ook na 35 jaar nog met kinderlijk enthousiasme een liedje van Michael Kiwanuka of Danny Vera hoog de Top 2000 in praten: Stenders kan het en deed het”, zegt jury-voorzitter Gijsbert Kamer.

Stenders blijft als een bezetene zoeken naar nieuwe liedjes om de zender te verrijken, geeft met zijn Platenbonanza een nieuwe betekenis aan het concept ‘verzoekjes’ en laat de luisteraar meedenken over de invulling van zijn Basispakket, de lijst met liedjes die je minstens 1 keer in je leven gehoord moet hebben.

De jury roemt ook de bijdrage die Stenders levert aan NPO Radio 2, aldus Kamer. “De jury heeft sterk het vermoeden dat het vooral Stenders is die de zender van het wat stoffige ‘gouden ouden’ imago heeft afgeholpen. Niet omdat hij geen oude plaatjes draait maar omdat zijn selectie zich richt op liedjes die misschien niet de gouden status hebben gekregen, maar het wel verdienden. Je kunt geen uitzending van hem luisteren zonder te denken: wat goed is dit. Of: Was ik helemaal vergeten.” [Radio.NL]

Pop Media Prijs
De Pop Media Prijs heeft als doel de stimulering van de Nederlandse popjournalistiek in de breedste zin van het woord. De juryprijs wordt uitgereikt voor het gehele oeuvre waarbij vooral wordt gekeken naar bijzondere prestaties in het afgelopen jaar. Kandidaten zijn individuen, of in een enkel geval initiatieven of projecten vanuit alle geledingen van de media: pers, boeken, radio, tv, online media, documentaires, film, fotografie. Hierbij gaat het in alle gevallen om publicaties met als onderwerp popmuziek.

De Pop Media Prijs bestaat uit een geldbedrag van inmiddels € 3.000,-. Eerdere winnaars van de Pop Media Prijs waren o.a. Roosmarijn Reijmer, Rotjoch, Jip Golsteijn, Tom Engelshoven, Anton Corbijn, Martin Bril, Gijsbert Kamer, VPRO’s 3voor12, Lex van Rossen, Leon Verdonschot, Leo Blokhuis, Jan van der Plas, Sander Donkers, Eric Corton, DWDD recordings, Saul van Stapele en Atze de Vrieze.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt als gast nu eerst posten en gelijk daarna registreren. Maar als je hier al een account hebt, meld je dan nu aan om met je account te posten.
Opgelet: Je bericht zal moeten worden goedgekeurd door een moderator voordat het zichtbaar zal worden.

Gast
Reageer hier op dit topic...

×   Geplakt als RTF formaat tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in.

Log in om dit te volgen  

×