Ga naar inhoud

Het weer


tokoroko
 Delen

Aanbevolen Berichten

weerb.PNG

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 jaar later...

zo is het nu bij ons

temperatuur.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

en nu is het zo buiten 

 

onweer.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 jaar later...
Kaart verwachtingen morgen nacht
Nacht vrijdag - zaterdagZaterdag overdag
Nacht vrijdag - zaterdag

Vandaag & morgen

Vannacht, morgenochtend meer bewolking, in het zuidwesten mogelijk regen

Vanavond en komende nacht is er eerst weinig bewolking. In de loop van de nacht neemt de bewolking in het zuidwesten toe en kan er daar lichte regen vallen. In het noordoosten drijft mogelijk laaghangende bewolking vanuit Duitsland binnen. De minimumtemperatuur varieert van 5°C in Zeeland tot 2°C in het noordoosten. De wind wordt oostelijk en neemt langs de kust en op het IJsselmeer toe naar vrij krachtig.

Morgen overdag is er vrij veel bewolking en in het zuidwesten kan er mogelijk lichte regen vallen. In het noordoosten is de zon soms te zien, maar is er wel sluierbewolking aanwezig en in de ochtend mogelijk ook laaghangende bewolking. Later in de middag en in de avond klaart het steeds meer op. De maximumtemperatuur ligt rond 8°C. De oostenwind is matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig, in het Waddengebied mogelijk krachtig, 6 Bft. (Bron: KNMI)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Kaart verwachtingen vandaag dag
Zaterdag overdagNacht zaterdag - zondagZondag overdag
Zaterdag overdag

Vandaag & morgen

Bewolkt en in het zuid(west)en soms regen. Morgen ook zon en droog

Er is vrij veel bewolking en in het zuidwesten kan er mogelijk nog lichte regen vallen. Later vanmiddag en in de avond klaart het steeds meer op. De maximumtemperatuur ligt rond 8°C. De oostenwind is matig, langs de kust en op het IJsselmeer (vrij) krachtig.

Komende nacht is er aanvankelijk vrij veel hoge bewolking aanwezig. In de loop van de nacht klaart het in het zuiden breed op en kan er een mistbank ontstaan. De minima lopen uiteen van 3°C in het Waddengebied tot rond het vriespunt in het zuiden. De wind blijft oostelijk en neemt af naar zwak tot matig, in het Waddengebied eerst vrij krachtig.

Zondagochtend zijn er in eerste instantie vooral in het zuiden en westen nog mistbanken aanwezig. Op een aantal plaatsen lost de mist op en breekt de zon door, maar het kan zijn dat de mist vooral in het westen hardnekkig is. In het noorden komen wolkenvelden voor. Het blijft droog en de maximumtemperaturen variëren van 8°C in het noorden tot 11°C in het zuiden. De zuidoostenwind is zwak tot matig. (Bron: KNMI)

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Kaart verwachtingen vandaag dag
Zondag overdagNacht zondag - maandagMaandag overdag
Zondag overdag

Vandaag & morgen

Vanochtend lokaal mist, verder vooral landinwaarts perioden met zon

Vanochtend zijn er in het zuiden en midden nog hier en daar mistbanken aanwezig. Op de meeste plaatsen lost de mist in de loop van de ochtend op. Er zijn dan perioden met zon, hoewel vooral het noorden en zuidwesten met wolkenvelden te maken hebben. Het blijft droog en de maximumtemperatuur varieert van 8°C in het noorden tot 10°C in het zuiden. De wind is overwegend zuidoostelijk en zwak, in de kustgebieden matig. In het zuiden staat een zwakke wind uit richtingen tussen zuid en west.

Komende nacht is het half tot zwaar bewolkt en ontstaat er in het noorden en oosten op veel plaatsen nevel en mist. In de rest van het land kan later in de nacht in een opklaring ook een mistbank ontstaan. De minimumtemperatuur ligt rond 5°C, in het oosten en noordoosten omstreeks 3°C. Er staat een zwakke, in de kustgebieden soms matige zuidoostelijke wind.

Maandagochtend komt er vooral in het noordoosten mogelijk nog mist voor, verder is er vrij veel bewolking met slechts af en toe zon. In de avond wordt de bewolking in het westen dikker en kan het daar plaatselijk even licht regenen. De middagtemperatuur wordt 8°C in het noorden tot plaatselijk 11°C in het zuiden. De wind is zwak tot matig uit zuid tot zuidoost. (Bron: KNMI)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Kaart verwachtingen vandaag dag
Maandag overdagNacht maandag - dinsdagDinsdag overdag
Maandag overdag

Vandaag & morgen

Lokaal dichte mist, van het zuiden uit perioden met zon en droog

In het algemeen is er veel bewolking, lokaal komt dichte mist voor. De mist lost vanochtend langzaam op. Verder komt van het zuiden uit de zon tevoorschijn. Het blijft droog. Vanavond neemt de bewolking in het westen weer toe en daar kan het plaatselijk even licht regenen. In het noordoosten is er vanavond opnieuw kans op mist. De middagtemperatuur wordt 8°C in het noorden en plaatselijk 11°C in het zuiden. De wind is zwak tot matig uit zuid tot zuidoost.

Komende nacht wordt het overal bewolkt en gaat het af en toe (mot)regenen. Eventuele mist in het noordoosten lost in de loop van de nacht op. De minimumtemperaturen variëren van 3°C in het oosten tot 8°C aan de zuidwestkust. Er staat een zwakke tot matige wind uit zuid tot zuidoost.

Dinsdag overdag overheerst de bewolking en valt er plaatselijk lichte regen. De middagtemperatuur komt uit rond 11°C. De wind is zuidelijk en overwegend matig. (Bron: KNMI)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Kaart verwachtingen vandaag dag
Dinsdag overdagNacht dinsdag - woensdagWoensdag overdag
Dinsdag overdag

Vandaag & morgen

Veel bewolking en vooral vanmiddag lichte regen. Woensdag meer regen

Het is bewolkt en vooral in de middag valt er af en toe lichte regen. De middagtemperatuur komt uit rond 11°C. De wind is zuid tot zuidoost en overwegend matig, langs de kust geleidelijk vrij krachtig.

In de nacht naar woensdag blijft het bewolkt en in de loop van de nacht gaat het van het zuiden uit van tijd tot tijd stevig regenen. De wind draait van zuid naar zuidoost en is matig, later in de nacht langs de kust vrij krachtig. Het wordt niet kouder dan een graad of 9.

Woensdagochtend is het bewolkt en regent het op veel plaatsen, 's middags blijft de bewolking overheersen en krijgt de neerslag een buiig karakter. De wind wordt zuid tot zuidwest en is matig, langs de kust af en toe krachtig, 6 Bft. In de avond draait de wind naar zuidwest tot west en neemt dan boven land toe naar vrij krachtig, langs de kust naar hard, 7 Bft. De middagtemperatuur komt uit op circa 10°C. (Bron: KNMI)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Kaart verwachtingen vandaag dag
Woensdag overdagNacht woensdag - donderdagDonderdag overdag
Woensdag overdag

Vandaag & morgen

Bewolkt en perioden met regen. Tegen de avond meer wind

Het is bewolkt en een gebied met regen trekt over Nederland noordwaarts. Pas rond het middaguur verlaat het regengebied het noorden. In de middag komt een enkele bui voor. Later in de middag bereikt een nieuw gebied met regen en buien het zuidwesten, in de namiddag en avond breidt dit gebied zich uit over de rest van het land. De middagtemperatuur komt uit op circa 11°C. De wind wordt zuid tot zuidwest en is matig, langs de kust af en toe krachtig, 6 Bft. In de avond draait de wind naar zuidwest tot west en neemt dan boven land toe naar vrij krachtig, langs de kust naar krachtig tot hard, 6-7 Bft.

In de nacht naar donderdag is het meest bewolkt en in het noordwesten en noorden zijn er perioden met regen. Elders is er nog kans op een bui. De minimumtemperatuur komt uit rond 9°C. De westelijke wind is matig, in de kustprovincies mogelijk vrij krachtig, aan zee krachtig, 6 Bft.

Donderdag overdag is het meest bewolkt. Een gebied met regen en buien trekt overdag van noordwest naar zuidoost. De middagtemperatuur komt uit op circa 11°C. De westelijke wind is matig, in de kustprovincies vrij krachtig en aan zee krachtig, 6 Bft. In de loop van de middag neemt de wind van het noordwesten uit kortdurend af. In de avond draait de wind naar het noordwesten en wordt meest matig, in het noordwestelijk kustgebied (vrij) krachtig. (Bron: KNMI)

  • Bedankt 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Kaart verwachtingen vandaag dag
Donderdag overdagNacht donderdag - vrijdagVrijdag overdag
Donderdag overdag

Vandaag & morgen

Van tijd tot tijd regen. Morgen af en toe zon en een enkele bui

Er is veel bewolking en het regent van tijd tot tijd. De temperatuur ligt rond 10°C. De zuidwest- tot westenwind is matig tot vrij krachtig. Van het noorden uit draait de wind naar noordwest en neemt in het noordelijk kustgebied toe naar krachtig.

Komende nacht kan er in het zuiden aanvankelijk nog regen vallen. Elders is het meest droog en klaart het van het noordwesten uit op. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 3°C plaatselijk in het binnenland tot 6°C aan zee. De noordwestenwind is matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig, in het noordelijk kustgebied krachtig, 6 Bft.

Morgen overdag is het wisselend bewolkt en kan er lokaal nog een bui voorkomen. De maximumtemperatuur ligt rond 8°C. De noordwestenwind blijft overwegend matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig, in het noordelijk kustgebied soms krachtig, 6 Bft. (Bron: KNMI)

Link naar reactie
Delen op andere sites

:regen::wind:

Link naar reactie
Delen op andere sites

Kaart verwachtingen vandaag nacht
Nacht donderdag - vrijdagVrijdag overdagNacht vrijdag - zaterdagZaterdag overdag
Nacht donderdag - vrijdag

Vandaag & morgen

Overdag wisselend bewolkt en een enkele bui

In het uiterste zuiden is het bewolkt en valt er aanvankelijk soms (mot)regen. Elders zijn er opklaringen aanwezig, maar kan er ook een lichte bui voorkomen. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 3°C plaatselijk in het binnenland tot 6°C aan zee. De noordwestelijke wind is matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig, in het Waddengebied krachtig, mogelijk hard, 6-7 Bft.

Overdag is het wisselend bewolkt en komt er lokaal een bui voor. De maximumtemperatuur ligt rond 8°C. De noordwestenwind blijft overwegend matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig, in het Waddengebied soms nog krachtig, 6 Bft.

In de nacht naar zaterdag komen er met name landinwaarts opklaringen voor. In de kustprovincies is soms meer bewolking aanwezig en kan af en toe een bui voorkomen. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 4°C aan zee tot rond het vriespunt in het binnenland. De wind wordt boven land zwak uit een westelijke richting, aan zee staat een matige noordwestelijke wind.

Zaterdag overdag is er af en toe zon met vooral in het noorden zeer lokaal nog een lichte bui. De middagtemperatuur wordt ongeveer 7°C en de zwakke wind komt uit uiteenlopende richtingen. (Bron: KNMI)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Kaart verwachtingen vandaag dag
Zaterdag overdagNacht zaterdag - zondagZondag overdag
Zaterdag overdag

Vandaag & morgen

Perioden met zon, langs de kust een enkele bui

De ochtend begint op veel plaatsen helder en koud met op veel plaatsen lichte vorst. In het zuiden en oosten komen plaatselijk mistbanken voor. In de kustgebieden drijven enkele lichte buien vanaf de Noordzee het land op. Verder zijn er vandaag zonnige perioden en beperken de lichte buien zich steeds meer tot het noorden. De maximumtemperatuur wordt ongeveer 7°C. Er staat een zwakke wind uit uiteenlopende richtingen, in het noordelijk kustgebied staat er een matige wind uit noordwestelijke richting.

In de nacht naar zondag zijn er opklaringen en ontstaat er vooral in het midden en oosten (dichte) mist. In het noordelijk kustgebied kan nog steeds een enkele bui voorkomen. Het gaat op veel plaatsen licht vriezen met minima van lokaal -4°C in het oosten. Alleen vlak aan zee blijft de temperatuur iets boven nul. In het noorden en oosten van het land is het nagenoeg windstil, in het zuiden staat er een zwakke tot matige oostenwind.

Zondag kan de mist in het midden en oosten van het land tot in de middag aanwezig blijven. Verder is er in het zuiden veel bewolking aanwezig waar de zon maar met moeite doorheen komt. Elders schijnt ook af en toe de zon en in het noordelijk kustgebied is er nog steeds kans op een bui. In hardnekkige mistgebieden komt de temperatuur maar net boven nul uit, vlak aan zee kan het ca. 6°C worden. Er staat een zwakke tot matige noordoostelijke wind. (Bron: KNMI)

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Kaart verwachtingen vandaag dag
Zondag overdagNacht zondag - maandagMaandag overdag
Zondag overdag

Vandaag & morgen

Koude nacht met lokaal (dichte) mist

In het noorden en oosten komt plaatselijk (dichte) mist voor. Op veel plaatsen vriest het licht, alleen vlak aan zee en in het zuidwesten ligt de temperatuur boven nul. In het noorden van het land is het nagenoeg windstil, in het midden en zuiden staat er een zwakke tot matige noordoostenwind.

De mist zal in de loop van de ochtend geleidelijk gaan oplossen maar op sommige plekken kan deze vandaag hardnekkig zijn. Verder is er vrij dikke sluierbewolking aanwezig waar de zon maar met moeite doorheen komt, in het noorden is de zon vaker te zien. In het noordelijk kustgebied komt tevens lokaal een bui voor. In hardnekkige mistgebieden komt de temperatuur maar net boven nul uit, vlak aan zee kan het ca. 6°C worden. Er staat een zwakke tot matige noordoostelijke wind.

In de nacht naar maandag is het wisselend bewolkt en trekken er buien van noordwest naar zuidoost over het land. Vooral in de zuidoostelijke helft van het land kan hierdoor lokaal gladheid ontstaan. In het zuidoosten en oosten komt er bovendien lokaal (dichte) mist voor. De minima liggen tussen 5°C aan de noordkust en lokaal -3°C in het zuidoosten. Boven land is de wind zwak uit west tot noordwest. Langs de kust en op het IJsselmeer is noord tot noordwest en is matig tot vrij krachtig.

De mist en eventuele gladheid in het zuidoosten verdwijnen in de loop van de ochtend. Verder is het wisselend bewolkt en trekken er enkele buien van noordwest naar zuidoost over het land. In de middag wordt het nagenoeg droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 4°C in Limburg tot 8°C langs de kust. De wind draait overal naar noordwestelijk en is zwak tot matig, aan zee en op het IJsselmeer matig tot vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Kaart verwachtingen vandaag dag
Dinsdag overdagNacht dinsdag - woensdagWoensdag overdag
Dinsdag overdag

Vandaag & morgen

In het oosten wolkenvelden, in het zuiden plaatselijk (dichte) mist.

Met name in het oosten van het land bevinden zich momenteel wolkenvelden, elders is er weinig bewolking. Met name in het zuiden is het nevelig en plaatselijk komen er mistbanken voor, die lokaal verkeersbelemmerend zijn. De mist kan zich in de loop van de ochtend noordwaarts uitbreiden, mogelijk tot aan het midden van het land in de middag. De mist zal voor een deel ook overgaan in nevel en laaghangende bewolking. Elders is vandaag geregeld de zon te zien, al drijven er soms ook wolkenvelden over. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 3°C in gebieden waar mist of laaghangende bewolking aanwezig blijft tot 8°C langs de noordwestkust. De wind is zuidwest en zwak tot matig, in het Waddengebied vrij krachtig.

Komende avond en nacht breidt het gebied met laaghangende bewolking en nevel zich nog wat verder noordwaarts uit. Vooral in het zuidoosten kan opnieuw mist vormen. Het uiterste noorden houdt waarschijnlijk enkele opklaringen. De minimumtemperatuur ligt in het midden en zuiden rond of iets boven het vriespunt, in het noorden blijft de temperatuur ruim boven nul. De wind is zwak tot matig uit een overwegend zuidwestelijke richting. In het noordelijk kustgebied is de wind af en toe vrij krachtig.

Woensdagochtend begint grijs met nevel en vooral in het zuiden ook mist. De mist zal op veel plaatsen overgaan in nevel en laaghangende bewolking. Het zuidoosten heeft in de middag de grootste kans op wat zon. In de avond is er op steeds meer plaatsen opnieuw sprake van mist. De maximumtemperatuur loopt uiteen van +2°C in gebieden met nevel en laaghangende bewolking tot +5°C in het zuidoosten wanneer de zon er bij komt. In het noorden staat er een matige zuidwestenwind, in het zuiden staat er een zwakke zuidoostelijke wind. (Bron: KNMI)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Kaart verwachtingen vandaag dag
Woensdag overdagNacht woensdag - donderdagDonderdag overdag
Woensdag overdag

Vandaag & morgen

Zonnige perioden, lokaal mist

Er zijn zonnige perioden. In het noorden zijn er stapelwolken aanwezig en van het zuidoosten uit trekt een gebied met mist noordwestwaarts. Lokaal kan er dichte mist met minder dan 200 m zicht voorkomen. Vanavond ontstaat op meer plaatsen mist. De maximumtemperatuur ligt rond 5°C. In het noorden staat er een matige zuidwestenwind, in het zuiden staat er een zwakke zuidoostelijke wind.

In de avond en nacht naar donderdag is het in de noordwestelijke helft nevelig, komt er laaghangende bewolking voor en is het droog. In de zuidelijke helft komen opklaringen voor waarin nevel en mist ontstaat. In de loop van de nacht verdwijnt de nevel in het noordwestelijk kustgebied. De minimumtemperatuur varieert van -2°C in het zuidoosten tot +2°C in het noordwesten. Er staat een zwakke wind uit meest zuidelijke richtingen. Aan zee en op het IJsselmeer is de wind matig.

Donderdag is het in de ochtend op veel plaatsen nevelig en mistig. In de loop van de ochtend en middag trekken nevel en mist op en breekt de zon hier en daar door. Plaatselijk blijft het de hele dag grijs. De middagtemperatuur ligt tussen ca. 3°C in het zuidoosten en 8°C in het noordwesten. De wind is zuidwestelijk en zwak tot matig, langs de kust in de loop van de middag vrij krachtig. In de avond neemt de wind verder toe naar matig tot vrij krachtig boven land en krachtig, mogelijk hard, langs de kust en op het IJsselmeer. (Bron: KNMI)

  • Bedankt 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Kaart verwachtingen vandaag dag
Donderdag overdagNacht donderdag - vrijdagVrijdag overdag
Donderdag overdag

Vandaag & morgen

Bewolkt en lokaal mist, in het zuiden opklaringen. Vrijdag regen

Het is zwaar bewolkt en vooral in het midden en (noord)oosten komt lokaal mist voor. In het zuiden schijnt de zon. De zichten lopen geleidelijk op. De middagtemperatuur komt uit tussen ca. 2°C in het noordoosten en 9°C in het noordwesten. De wind is zuidwestelijk en zwak tot matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig.

In de avond en in de nacht naar vrijdag is het overwegend bewolkt en valt er lokaal lichte motregen. In het zuidoosten komen eerst nog opklaringen voor, terwijl er vooral in het noorden eerst nog mist kan voorkomen. De minimumtemperaturen variëren van -1°C in het zuidoosten tot +8°C in het noordwesten. De zuidwestelijke wind neemt verder toe naar matig tot vrij krachtig boven land en krachtig tot hard langs de kust en op het IJsselmeer. Langs de noordkust kan enige tijd een stormachtige wind komen te staan, 8 Bft. Daar zijn dan ook zware windstoten rond 80 km/uur mogelijk. In de nacht neemt de wind langzaam iets af.

Morgen overdag is het bewolkt en regenachtig. De middagtemperatuur ligt tussen 6°C in zuidoosten tot 10°C in het noordwesten. De wind is zuidwestelijk en matig tot vrij krachtig, langs de kust krachtig, 6 Bft. (Bron: KNMI)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Kaart verwachtingen vandaag dag
Vrijdag overdagNacht vrijdag - zaterdagZaterdag overdag
Vrijdag overdag

Vandaag & morgen

Bewolkt en perioden met regen. Zaterdag een enkele bui

Het is bewolkt en er zijn perioden met regen. De middagtemperatuur ligt tussen 5°C in zuidoosten en 10°C in het noordwesten. De wind is zuidwestelijk en matig tot vrij krachtig, langs de kust krachtig tot hard, 6-7 Bft. In de loop van de avond trekken er van het westen uit buien het land binnen, aan de kust lokaal met onweer en zware windstoten rond 75 km/uur. Daarna draait de wind langs de kust naar west tot noordwest.

In de nacht naar zaterdag trekken de buien snel naar Duitsland weg en volgen er opklaringen en blijft het op een enkele lichte bui na droog. De westenwind wordt matig, aan zee west tot noordwest en (vrij) krachtig. De temperatuur ligt tussen 8°C in het zuidoosten en 11°C aan de kust.

Zaterdag overdag is het wisselend bewolkt en kan er lokaal een lichte bui voorkomen. De westenwind blijft matig, aan zee west tot noordwest en (vrij) krachtig. De middagtemperatuur ligt rond 9°C. (Bron: KNMI)

  • Bedankt 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Kaart verwachtingen vandaag dag
Zaterdag overdagNacht zaterdag - zondagZondag overdag
Zaterdag overdag

Vandaag & morgen

Overdag half tot zwaar bewolkt en een enkele bui. Zondagochtend regen

Vandaag is het half tot zwaar bewolkt en kan er lokaal een lichte bui voorkomen. De westenwind blijft matig, aan zee (vrij) krachtig. Later op de dag draait de wind naar zuidwest. De middagtemperatuur ligt rond 10°C.

In de nacht naar zondag zijn er aanvankelijk enkele opklaringen en is het droog. In de loop van de nacht neemt van het westen uit de bewolking toe en tegen de ochtend gaat het van het westen uit regenen. De zuidwestenwind neemt boven land toe naar vrij krachtig, aan zee naar krachtig tot hard en de minimumtemperatuur ligt rond 7°C.

Zondag begint bewolkt en regenachtig maar in de middag trekt de bewolking met de regen oostwaarts en komt de zon nog even tevoorschijn.De middagtemperatuur komt uit op 10 tot 12°C en de west- tot zuidwestenwind neemt geleidelijk af naar matig, aan zee later naar (vrij) krachtig. (Bron: KNMI)

  • Bedankt 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Kaart verwachtingen vandaag nacht
Nacht zaterdag - zondagZondag overdagNacht zondag - maandagMaandag overdag
Nacht zaterdag - zondag

Vandaag & morgen

Vannacht droog. Overdag regen, later buien, en veel wind

Het is bewolkt en tegen de ochtend bereikt een gebied met regen het westen. De minimumtemperatuur ligt rond 9°C. De zuidwestenwind is boven land matig tot vrij krachtig, aan zee en boven het IJsselmeer hard tot stormachtig, 7-8 Bft. Met name in het noordwestelijk kustgebied en langs de Wadden zijn zware windstoten van 75 km/uur mogelijk.

In de ochtend trekt het regengebied oostwaarts. In de loop van de middag breekt de zon soms door en in de avond trekken enkele buien over. Die kunnen plaatselijk gepaard gaan met onweer, hagel en windstoten van 60-75 km/uur, langs de kust 75-90 km/uur. De maximumtemperatuur wordt ongeveer 11°C en de west- tot zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, aan zee en boven het IJsselmeer krachtig tot hard, 6-7 Bft. In de ochtend is de wind langs de kust eerst stormachtig, 8 Bft, en met name in het noordwestelijk kustgebied en langs de Wadden kunnen zware windstoten van 90 km/uur optreden.

In de loop van de nacht naar maandag bereikt een gebied met buien het westen van het land, in de kustgebieden mogelijk met onweer en zware windstoten van 75-90 km/uur. De minimumtemperatuur bedraagt ongeveer 7°C. De zuidwestelijke wind neemt toe naar vrij krachtig boven land en hard tot stormachtig, 7-8 Bft, langs de kust.

Maandag overdag is het onstuimig met talrijke buien, aan de kust soms met onweer. Er is wederom weinig ruimte voor de zon. De wind draait naar het noordwesten en is vrij krachtig boven land, hard tot stormachtig langs de kust. In de middag en avond is er kans op storm, windkracht 9, langs de kust. In de kustgebieden zijn er zware windstoten van 75-90 km/uur, bij buien mogelijk ook dieper landinwaarts. De middagtemperatuur komt uit op 8°C. (Bron: KNMI)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Kaart verwachtingen vandaag nacht
Nacht zondag - maandagMaandag overdagNacht maandag - dinsdagDinsdag overdag
Nacht zondag - maandag

Vandaag & morgen

Enkele buien, aan de kust soms met zware windstoten en onweer

Het is half tot zwaar bewolkt en een gebied met buien trekt vanuit het zuidwesten over Nederland. In de kustgebieden kunnen de buien gepaard gaan met onweer en aan de Zuid-Hollandse en Zeeuwse kust met windstoten rond 75 km/uur. De minimumtemperatuur bedraagt ongeveer 6°C. De zuidwestelijke wind is matig tot vrij krachtig boven land en krachtig, mogelijk hard, langs de kust.

Overdag is er vrij veel bewolking en trekken buien over het land. In de loop van de middag en avond gaat van het noorden uit de bewolking breken en wordt het droog. De middagtemperatuur komt uit op 9°C. De wind draait naar het noordwesten en wordt matig tot vrij krachtig boven land en hard tot stormachtig langs de kust, met in de kustgebieden zware windstoten van 75-85 km/uur.

In de nacht naar dinsdag zijn er opklaringen en blijft het droog. De west- tot noordwestelijke wind neemt af naar zwak tot matig boven land en matig, eerst nog vrij krachtig, langs de kust. De minimumtemperatuur komt uit op een graad of 2, maar in het oosten zou het lokaal net even kunnen vriezen.

Dinsdagochtend zijn er perioden met zon en blijft het droog, in de middag neemt de bewolking van het westen uit toe. Pas aan het einde van de middag en avond is er vooral in het noorden en westen wat lichte regen mogelijk. De maximumtemperatuur bedraagt 7°C. De wind draait naar zuid tot zuidwest en neemt gedurende de dag toe. In de loop van de middag en avond wordt de wind vrij krachtig boven land en hard tot stormachtig, 7-8 Bft, langs de kust. Daar kunnen wederom zware windstoten van 75-85 km/uur optreden. (Bron: KNMI)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Kaart verwachtingen vandaag dag
Dinsdag overdagNacht dinsdag - woensdagWoensdag overdag
Dinsdag overdag

Vandaag & morgen

Opklaringen, tot de avond droog. Toenemende wind

Vanochtend zijn er brede opklaringen en is het vrijwel overal droog. In het noordoosten overheerst eerst nog de bewolking. In de middag neemt de bewolking van het westen uit toe. Pas aan het einde van de middag en vanavond is er vooral in het noorden en westen lichte regen mogelijk. De maximumtemperatuur wordt 7°C. De wind is zuidwestelijk en matig. In de loop van de middag en avond wordt de wind zuid en neemt toe naar vrij krachtig boven land en hard tot stormachtig, 7 tot 8 Bft, langs de kust. Daar kunnen zware windstoten van 75-85 km/u voorkomen.

In de nacht naar woensdag is het bewolkt en valt er regen. Tegen de ochtend wordt het in het westen al weer droog. De minima liggen rond 5°C. De zuidwestenwind neemt af naar matig, aan zee naar vrij krachtig.

Woensdagochtend kan het in het zuidoosten en oosten eerst nog enige tijd regenen. Elders klaart het van het westen uit op. 's Middags is het overal droog en is er ruimte voor de zon. In de avond is er vooral aan de westkust kans op een regenbui. Het wordt circa 7°C. De zuidwestenwind is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Kaart verwachtingen vandaag dag
Woensdag overdagNacht woensdag - donderdagDonderdag overdag
Woensdag overdag

Vandaag & morgen

Wisselvallig

Vanochtend valt er in het midden, oosten en zuidoosten regen. De regenzone beweegt langzaam oostwaarts en verlaat begin van de middag het land. Daarachter volgen van het westen uit opklaringen. 's Middags is het overal droog en is er ruimte voor de zon, vooral in het westen en noordwesten. Vanavond is er vooral aan de westkust kans op een regenbui. Het wordt circa 7°C. De zuidwestenwind is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig.

Tijdens de nacht naar donderdag is het wisselend bewolkt en trekken enkele regenbuien over het land. De minima lopen uiteen van een graad of 2 in het noordoosten tot 5 °C in het zuidwesten. Er staat een matige zuidenwind. In de loop van de nacht draait de wind in het westelijk kustgebied naar een westelijke richting en neemt toe naar (vrij) krachtig.

Donderdagochtend komen er in het noordoosten nog enkele buien voor. Elders is het aanvankelijk droog en is er ruimte voor de zon. In de middag neemt de bewolking van het westen uit toe, in de loop van de avond gevolgd door perioden met regen. Later op de avond is er in het oosten ook wat natte sneeuw niet geheel uitgesloten. In het uiterste noordoosten blijft het waarschijnlijk nog droog. De maximumtemperatuur ligt rond 6°C. Er staat een matige, aan de kust (vrij) krachtige zuidwestelijke wind. In de avond draait de wind naar zuid tot zuidoost. (Bron: KNMI)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Kaart verwachtingen vandaag dag
 
Donderdag overdagNacht donderdag - vrijdagVrijdag overdag
Donderdag overdag

Vandaag & morgen

Overdag meest droog en geregeld zon

Vanochtend zijn er wolkenvelden en (mot)regent het nog plaatselijk in het noordoosten en oosten. In het westen en zuidwesten begint de dag met zonnige perioden en in de loop van de dag komt de zon ook elders tevoorschijn. In de middag neemt de bewolking van het zuidwesten uit weer toe, tegen de avond gevolgd door wat regen in het zuidwesten. In de loop van de avond gaat het op steeds meer plaatsen regenen, maar in het noordoosten blijft het nog op de meeste plaatsen droog. De maximumtemperatuur ligt rond 6°C. Er staat een matige, aan de kust (vrij) krachtige zuidwestelijke wind. In de avond draait de wind naar zuid tot zuidoost en neemt toe naar matig tot vrij krachtig, aan de kust en op het IJsselmeer naar krachtig tot hard, 6 à 7 Bft.

In de nacht naar vrijdag regent het van tijd tot tijd. In het oosten en noordoosten kan er ook natte sneeuw vallen. De minimumtemperatuur ligt rond 2°C en de zuid- tot zuidoostenwind is matig tot vrij krachtig, aan de kust krachtig tot hard.

Vrijdag overdag is het overwegend bewolkt en zijn er perioden met regen. Later op de dag verlaat de meeste regen het oosten, maar kan er nog wel een enkele regenbui voorkomen. De middagtemperatuur varieert van 3°C in het noordoosten tot 7°C in het zuidwesten. De zwakke tot matige wind komt in de ochtend uit uiteenlopende richtingen. In de middag en avond wordt de wind op steeds meer plaatsen westelijk en neemt toe tot matig, aan de westkust tot vrij krachtig of krachtig. Vooral aan de zuidwestkust kan de wind mogelijk enige tijd hard worden. (Bron: KNMI)

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
 Delen

×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.