Ga naar inhoud

AT haalt etherpiraat en lokale omroep uit de lucht


dreka
 Delen

Aanbevolen Berichten

AT haalt etherpiraat en lokale omroep uit de lucht

zender.jpg

In Doesburg heeft Agentschap Telecom (AT) een etherpiraat uit de lucht gehaald die haar zendinstallatie in een kerktoren had opgesteld. Dit bericht regionale omroep Omroep Gelderland op haar website. Bij het onklaar maken van de zendapparatuur van de etherpiraat is ook apparatuur van de lokale omroep RTV Favoriet uit de lucht gehaald.

De Mosterdboer

Maandagmiddag werd etherpiraat ‘De Mosterdboer’ het zwijgen opgelegd door Agentschap Telecom. De piratenzender had haar zendinstallatie opgesteld in de Martinikerk in Doesburg.

Kerktoren

Radiozender ‘De Mosterdboer’ was in grote delen van Gelderland en Limburg te horen via 97.0 MHz. Het is nog onduidelijk hoe de zendinstallatie in de kerktoren terecht is gekomen. De toren waar de apparatuur is aangetroffen is van de gemeente Doesburg en niet van de kerk aldus een medewerker van de Martinikerk.

Lokale omroep

Na de actie van AT bleek ook de zender van RTV Favoriet, de lokale publieke omroep, en een router van het Rode Kruis niet meer te werken. Uitzenden in de regio Doesburg is voor RTV Favoriet daardoor momenteel niet mogelijk. Henk Rouwen van de lokale omroep geeft aan: “Wij zijn op geen enkele wijze geïnformeerd nog voor, nog na deze actie, dit terwijl het toch bij het Agentschap Telecom bekend is dat wij daar een zender hebben staan waarvoor door hetzelfde Agentschap een vergunning is afgegeven.”.

Gedogen

In Overijssel heeft een PvdA-Statenlid voorgesteld dat het beter is om de etherpiraten die zich “netjes” gedragen alleen symbolische boete moeten krijgen en eigenlijk gedoogd moeten worden. Agentschap Telecom heeft aangegeven dat er niet gedoogd gaat worden.

image.png.7cbac697948817d3498aa8a3c0450cd3.png

Piratenzender uit de lucht, ook RTV Favoriet getroffen!

Piratenzender 'De Mosterdboer' is maandagmiddag in Doesburg ontmanteld. De illegale zender bevond zich in de toren van de Martinikerk, waar ook de zendinstallatie van RTV Favoriet aanwezig was.
Agentschap Telecom bevestigt dat de antenne uit de kerk is verwijderd. Na de actie bleek ook de zender van RTV Favoriet, de regionale lokale publieke omroep, en een router van het Rode Kruis niet meer te werken.

 

Bron mediamagazine.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
 Delen

×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.