Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  
tokoroko

KPN NetwerkNL en netbeheerders gaan samen graafschade door glasvezel voorkomen

Aanbevolen Berichten

KPN NetwerkNL en netbeheerders gaan samen graafschade door glasvezel voorkomen

glasvezel-430x400.png

KPN NetwerkNL en netbeheerders Stedin, Enexis en Liander hebben een convenant ondertekend om gezamenlijk graafschade te voorkomen bij de aanleg van het glasvezelnetwerk.

De ondergrond van Nederland bestaat uit onder andere glasvezel- en koperkabels, elektriciteitskabels, gasleidingen, waterleidingen en riolering. KPN NetwerkNL heeft de ambitie om steeds meer huishoudens aan te sluiten op het glasvezelnetwerk. De werkzaamheden voor de aanleg hiervan brengen echter risico’s met zich mee. Vandaar dat de verschillende partijen hebben besloten de handen ineen te slaan. Doel van het convenant is om de veiligheid van uitvoerenden en omwonenden te waarborgen, schades die het gevolg kunnen zijn van de aanleg van het glasvezelnetwerk te voorkomen en het naleven van wetten en regelgeving.

Grondroerders, opdrachtgevers en bouwbedrijven. Allemaal hebben zij een verantwoordelijkheid om graafschades te voorkomen. Daarom lanceerde Netbeheer Nederland, brancheorganisatie van alle energienetbeheerders, vorig jaar al de landelijke campagne Veilig Graven. Deze campagne moet de bewustwording en zorgvuldig graven stimuleren. Het convenant van KPN NetwerkNL, Stedin, Enexis en Liander sluit hier bij aan.

Bron@Emerce..

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt als gast nu eerst posten en gelijk daarna registreren. Maar als je hier al een account hebt, meld je dan nu aan om met je account te posten.
Opgelet: Je bericht zal moeten worden goedgekeurd door een moderator voordat het zichtbaar zal worden.

Gast
Reageer hier op dit topic...

×   Geplakt als RTF formaat tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in.

Log in om dit te volgen  

×