Ga naar inhoud

Openbaar Ministerie doet onderzoek naar Corona-lied Radio 10


tokoroko
 Delen

Aanbevolen Berichten

Openbaar Ministerie doet onderzoek naar Corona-lied Radio 10

Medianieuws

Het Corona-lied dat vorige week op Radio 10 te horen was, krijgt mogelijk nog een staartje. Het Openbaar Ministerie (OM) gaat het liedje op strafbaarheid beoordelen. Dit naar aanleiding van meer dan honderden meldingen en aangifte die er bij de politie zijn gedaan.

Openbaar Ministerie doet onderzoek naar Corona-lied Radio 10 Als de tekst discriminerend wordt geacht, kan er een strafrechtelijk onderzoek volgen.

Op Radio 10 was begin deze maand in het avondprogramma van Lex Gaarthuis een sketch te horen van de Rotterdamse Toon te horen waarin werd opgeroepen om geen Chinese gerechten meer te eten vanwege het coronavirus.

Naar aanleiding van dit lied brak er een storm van kritiek los. Zowel Radio 10 als Lex Gaarthuis hebben inmiddels excuses aangeboden, maar desondanks zijn er honderden klachten en zelfs aangiftes bij de politie binnengekomen.

Het OM roept mensen op om geen aangifte meer te doen tegen de deejay en radio 10, omdat het lied toch al beoordeeld wordt. [Radio.NL]

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
 Delen

×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.