Ga naar inhoud

Premier Johnson wil BBC flink uitkleden


tokoroko

Aanbevolen Berichten

Premier Johnson wil BBC flink uitkleden

Medianieuws

Als het aan de kersverse premier Boris Johnson ligt, wordt de publieke omroep BBC flink uitgekleed. De omroep zou meerdere radio- en tv-stations moeten gaan verkopen en dure sterpresentatoren aan de kant moeten schuiven. Ook het verplichte kijkgeld zou moeten verdwijnen.

Premier Johnson wil BBC flink uitkleden Het is geen geheim dat Johnson al jaren geen fan is van de BBC. Daarnaast beschuldigt de premier de omroep van partijdigheid in aanloop naar de Brexit en de verkiezingen.

Abonnee-tv
De Sunday Times meldt dat Johnson daarom plannen heeft om flink te gaan snoeien bij de omroep. Het opvallendste is het schrappen van het kijkgeld. In plaats hiervan zou er een systeem met abonnementen moeten komen.

Momenteel betalen de Britten nog een slordige 185 euro per jaar aan kijkgeld, wat goed is voor het grootste deel van het inkomen van de BBC. Maar mogelijk verdwijnt deze in 2027, als de nieuwe overeenkomst tussen de overheid en de omroep in gaat.  

Daarnaast zou de BBC een deel van haar tv-stations moeten afstoten. Alleen al in het Verenigd Koninkrijk heeft de omroep er zeven. Maar ook in het buitenland heeft de BBC tv-stations zoals BBC World News en BBC First. Volgens Johnson kan dat best een tandje minder.

Verdere snoei
Ook zouden duurbetaalde sterren hun heil moeten gaan vinden bij de commerciële stations. Tegenover de Times zegt een medewerker van de premier het ‘een schande te vinden dat sterren hun zakken vullen met belastinggeld.’

Maar ook de radiotak blijft niet gespaard. De BBC bezit momenteel 10 landelijke stations, waarvan de helft uitsluitend digitaal te ontvangen is, alsmede tientallen lokale radiostations. Ook hiervan zouden er een flink aantal verkocht moeten worden.

De aanval op de BBC vanuit Downing Street 10 komt kort nadat de omroep bekendmaakte 450 banen te schrappen om miljoenen te kunnen bezuinigen. Daarnaast maakte topman Tony Hall vorige maand bekend de omroep te gaan verlaten. [Radio.NL]

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.