Ga naar inhoud

Aletta Oosten nieuw hoofd NOS-afdeling Evenementen


tokoroko
 Delen

Aanbevolen Berichten

Aletta Oosten nieuw hoofd NOS-afdeling Evenementen

Medianieuws

Aletta Oosten wordt het nieuwe hoofd van NOS Evenementen. Zij volgt per 1 oktober Peter Kloosterhuis op, die vanaf de oprichting in 2007 leiding heeft gegeven aan de afdeling. Ten behoeve van een ruime inwerkperiode begint ze al medio april op de afdeling, als plaatsvervangend hoofd.

Aletta Oosten nieuw hoofd NOS-afdeling Evenementen Oosten was de afgelopen acht jaar adjunct-hoofdredacteur van NOS Nieuws, waar ze in 1984 begon als radioredacteur.

Bij het NOS Jeugdjournaal was ze redacteur, eindredacteur en verslaggever, waarna ze de NOS verruilde voor journalistiek werk bij de VPRO en NOVA (de voorganger van Nieuwsuur).

In 2004 keerde ze terug om eindredacteur te worden bij het NOS Journaal, een functie die ze daarna ook vier jaar lang vervulde voor EénVandaag.

NOS Evenementen is de afdeling die voor de publieke omroep grote (inter)nationale gebeurtenissen in beeld brengt – zoals Dodenherdenking en Bevrijdingsdag, de bevrijding van Auschwitz, Koningsdag en Prinsjesdag, en de Paralympische Spelen. Ook verzorgt Evenementen de uitzendingen over activiteiten van het Koningshuis, jaaroverzichten in december en het Nieuwjaarsconcert. Verder maakt de afdeling documentaires en internet-specials en is ze – in dit bevrijdingsjaar – verantwoordelijk voor de Bevrijdingsjournaals en de speciale website 75 jaar Bevrijding. [Radio.NL]

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
 Delen

×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.