Ga naar inhoud

Forse groei voor Radio 10 in Brabant door frequenties Radio 8FM


tokoroko

Aanbevolen Berichten

Forse groei voor Radio 10 in Brabant door frequenties Radio 8FM

Medianieuws

De start van Radio 10 Brabant op de frequenties van Radio 8FM heeft de landelijke Radio 10 geen windeieren gelegd. Het marktaandeel in Noord-Brabant steeg de afgelopen twee metingen fors. Ten opzichte van een jaar geleden is de stijging meer dan 50%. Ook het weekbereik schoot omhoog.

Forse groei voor Radio 10 in Brabant door frequenties Radio 8FM Talpa Network startte op 1 december met Radio 10 Brabant op de frequenties van Radio 8FM in de provincie Noord-Brabant. Radio 10 had voor die tijd in deze regio alleen een zwakke frequentie in Den Bosch. De rest van Noord-Brabant werd bediend door frequenties van buiten de provincie. Hierdoor liet de FM-ontvangst op diverse plaatsen in Noord-Brabant te wensen over.

Met Radio 10 Brabant op negen frequenties van Radio 8FM wil Talpa Radio het dekkingsgat van Radio 10 op FM in deze regio opvangen. Daarnaast hoopt Talpa hiermee het landelijke marktaandeel van Radio 10 verder op te vijzelen.

Op in de landelijke cijfers
Radio 10 Brabant doet namelijk niet als zelfstandig station mee aan het Nationaal Luisteronderzoek (NLO). En dus geven luisteraars van Radio 10 Brabant bij het onderzoek ongetwijfeld aan dat ze naar Radio 10 Luisteren. Talpa volgt hiermee de strategie van Qmusic, die met Qmusic Limburg al jaren dit trucje uithaalt.

Omdat het niet toegestaan is om programma’s van een landelijk commercieel radiostation integraal via regionale frequenties uit te zenden, is Radio 10 Brabant net als Qmusic Limburg een separaat programma met overwegend non-stop muziek.

Brabant-effect
De grote vraag is wat het effect is van Radio 10 Brabant op de cijfers van Radio 10. Om daar meer beeld in te krijgen duikt Radio.NL in de cijfers van het NLO van Noord-Brabant. En daar is een spectaculaire groei in te zien. Een groei die flink groter is dan de overall groei (landelijk) die Radio 10 momenteel laat zien.

Forse groei voor Radio 10 in Brabant door frequenties Radio 8FM

Zo scoort Radio 10 in Brabant voor het eerst boven de 10% marktaandeel. In de laatste periode (december-januari) bedroeg deze 10,2%. Dit is een stijging van maar liefst 57% ten opzichte van een jaar geleden, toen de zender in de periode december-januari 6,5% marktaandeel in Brabant scoorde. Het landelijke marktaandeel van Radio 10 steeg ten opzichte van een jaar geleden met 12% naar 11,2%, het hoogste marktaandeel ooit voor de zender.

Vooral de laatste twee metingen is de groei in Brabant duidelijk te zien: van een slordige 7 naar ruim 10% marktaandeel. Landelijk steeg het marktaandeel in diezelfde periode van 9,8 naar 11,2%. Radio 8FM scoorde in Brabant meestal marktaandelen van rond de 2,5% en dat is er ruimschoots bijgekomen bij 10 in Brabant.

Ook weekbereik flink omhoog
Maar ook het weekbereik van Radio 10 toonde een flinke groei in Brabant. Want waar het landelijke weekbereik van de zender ten opzichte van een jaar geleden met 3% groeide naar 15,7%, steeg die in Brabant met 28% naar 14,7%.

In absolute cijfers steeg het weekbereik van 10 landelijk ten opzichte van een jaar geleden met 81.000 luisteraars naar 2,38 miljoen. Inzoomend op Brabant dan steeg het weekbereik in dezelfde periode met 71.000 luisteraars naar 331.000. Ook hier is de groei vooral de afgelopen twee metingen gerealiseerd. Daarvoor kwam het weekbereik niet boven de 270.000 luisteraars uit.

Voorzichtig mag dus geconcludeerd worden dat Radio 10 Brabant het gewenste effect heeft op de landelijke luistercijfers van Radio 10. [Radio.NL]

Forse groei voor Radio 10 in Brabant door frequenties Radio 8FM  
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.