Ga naar inhoud

VRT NWS zoekt testers voor gepersonaliseerd nieuwsaanbod


tokoroko
 Delen

Aanbevolen Berichten

VRT NWS zoekt testers voor gepersonaliseerd nieuwsaanbod

f26d29c4-49b5-11ea-aae0-02b7b76bf47f-430x400.png

De Belgische publieke omroep VRT zoekt testers voor een proeftraject nieuws op maat. In het kader van een Europees onderzoeksproject wil VRT Innovatie onderzoeken of mensen beter of slechter geïnformeerd worden wanneer ze gericht nieuws ontvangen.

‘Met die insteek willen we zoveel mogelijk Vlamingen bevragen over hun ervaring met een nieuwsselectie op maat,’ aldus de omroep. De resultaten van dit experiment worden geïntegreerd in de technologie die VRT samen met internationale partners uit de technologie- en mediawereld ontwikkelt. Na afloop van dit project is het de bedoeling om deze software ook op de markt te brengen voor andere mediaorganisaties.

De VRT MYNWS testapp registreert welke artikelen, beeld- of audiofragmenten gebruikers aanklikken en maakt gebruik van kunstmatige intelligentie om soortgelijke berichten te selecteren.

Om te voorkomen dat lezers niet in een bubbel terechtkomen integreert VRT MYNWS nog een systeem dat willekeurige artikelen voorstelt.

Foto VRT

Bron@Emerce.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
 Delen

×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.