Ga naar inhoud

Spamcampagnes rond coronavirus geven boost aan Emotet malware


tokoroko
 Delen

Aanbevolen Berichten

Spamcampagnes rond coronavirus geven boost aan Emotet malware

corona-Shutter-430x400.png

Beveiliger Check Point Research ziet een toename van de verspreiding van de Emotet malware dankzij spamcampagnes over het coronavirus.

De e-mails vermelden waar het coronavirus zich verspreidt en bieden meer informatie in de vorm van bijlagen. Emotet wordt voornamelijk gebruikt voor het verspreiden van ransomware of andere kwaadaardige campagnes.

Net als vorige maand bestaan de actuele cyberbedreigingen vooral uit de verspreiding van malware. Naast Emotet noemt het bedrijf XMRig en Trickbot, die samen meer dan 30 procent van de organisaties wereldwijd troffen.

Bij malware voor mobiele apparaten is met name xHelper de grootste boosdoener. Hiermee worden kwaadaardige apps en advertenties gedownload. De Android-applicatie kan zichzelf verbergen voor de gebruiker en voor mobiele antivirusprogramma’s. Bovendien is xHelper in staat zichzelf opnieuw te installeren nadat de gebruiker de installatie ongedaan heeft gemaakt.

Sterk in opkomst is AndroidBauts. Dit is adware die is gericht op Android-gebruikers.

Bron@Emerce.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
 Delen

×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.