Ga naar inhoud

Frankrijk: CSA start verdeling extra landelijke DAB+-capaciteit


tokoroko
 Delen

Aanbevolen Berichten

Frankrijk: CSA start verdeling extra landelijke DAB+-capaciteit

DAB

Mediaregulator CSA is gestart met de verdeelprocedure voor extra landelijke DAB+-capaciteit. Het gaat om capaciteit op het zogenaamde “Métropolitaine 1” (of M1) netwerk. Kandidaten hebben tot 25 maart de tijd om een aanvraag in te dienen.

Frankrijk: CSA start verdeling extra landelijke DAB+-capaciteit Voor de twee landelijke DAB+-netwerken werden in maart 2019 al 24 radiostations geselecteerd, waaronder alle grote netwerkradio’s en de landelijke publieke omroep Radio France. Twee maanden later werd bekendgemaakt hoe de precieze indeling van de twee multiplexen gaat worden. Per multiplex diende de radiostations een samenwerkingsverband aan te gaan om de uitrol en exploitatie te regelen.

Op één van de twee multiplexen blijkt nu nog wat restcapaciteit beschikbaar te zijn en daarom is de CSA met een nieuwe verdeelprocedure gestart. Het gaat om capaciteit op het M1-netwerk, waarop ook NRJ, Cherie FM, Nostalgie, Rire et Chansons, RTL, RTL2, Fun Radio, Skyrock, Air Zen, Latina, M Radio en Radio Classique gaan uitzenden. Er is nog ruimte voor één station met een bandbreedte van 88 kbps.

Voor de uitrol en exploitatie is de SAS Société opgericht, waartoe de nieuwe vergunninghouder moet toetreden. Het is de bedoeling dat nog voor de zomer de eerste zenders voor de landelijke DAB+-netwerken aangaan. Bij de start moet al gelijk 20% van de autoroutes en 20% van de grootstedelijke regio’s gedekt zijn. [Radio.NL]

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
 Delen

×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.