Ga naar inhoud

453.000 Nederlanders hebben thuis geen internet


tokoroko

Aanbevolen Berichten

453.000 Nederlanders hebben thuis geen internet

surfing-1210040_960_720-430x400.jpg

Van de inwoners van Nederland van 12 jaar of ouder heeft 3 procent thuis geen toegang tot internet. Vijf jaar eerder had nog 7 procent thuis geen internet. Dat blijkt uit het CBS-onderzoek ICT-gebruik van huishoudens en personen.

Het merendeel daarvan zijn . Maar nog altijd 17.000 Nederlanders zonder internet thuis hebben kinderen in de leeftijd van 5 tot 13 jaar. Personen in de leeftijd van 12 tot 45 jaar hebben (bijna) allemaal thuis internet.

Bij Nederlanders tussen de 65 en 75 jaar is het aandeel dat thuis geen internet heeft lager (6 procent) dan in 2014, toen dat nog 12 procent was. In de leeftijdscategorie 45 tot 65 had 1 procent thuis geen toegang tot internet.

Onder de 75-plussers zijn het vaker vrouwen dan mannen die thuis geen toegang hebben tot internet. In 2019 gaf 28 procent van de vrouwen en 16 procent van de mannen van 75 jaar of ouder aan nooit op het web te zitten. Ook van de 65- tot 75-jarigen zijn het vooral vrouwen die niet actief zijn.

Laagopgeleide 75-plussers horen vaker bij de niet thuis-internetters (33 procent) dan hoogopgeleide leeftijdsgenoten (3 procent). In de overige leeftijdscategorieën zijn het ook vooral de laagopgeleide Nederlanders die aangeven niet thuis op het web te kunnen surfen.

Personen zonder internetverbinding thuis geven aan simpelweg geen interesse te hebben in het internet of ze vinden het niet zinvol (66 procent). Andere veelgenoemde redenen waren gebrek aan kennis of vaardigheden (39 procent). Ook werd door 14 procent genoemd dat de benodigde apparatuur te duur is. Bij 11 procent speelt bezorgdheid over privacy en veiligheid een rol om thuis geen internet te hebben.

Foto Pixabay

Bron@Emerce.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als er geen internet zou zijn vanwege geld gebrek bij buren dan regelde ik wel een wifi router voor ze.

Aansluiten op mijn verbinding klaar.

En als ze wat verder weg woonde dan het bereik groot is dan maakte ik wel een straalverbinding voor ze.

Internet hoort er gewoon bij tegenwoordig en dat geldt voor iedere leeftijd.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.