Ga naar inhoud

Sneltest coronavirus kan wellicht ook met stemanalyse


tokoroko

Aanbevolen Berichten

Sneltest coronavirus kan wellicht ook met stemanalyse

photo-1585559605688-6374ebdc7078-430x400.jpg

Overal worden sneltesten ontwikkeld voor het coronavirus, maar die hebben allemaal als nadeel dat bloed of speeksel moet worden afgenomen die moeten worden onderzocht op antistoffen. Cordio Medical is samen met Haifa’s Rambam Hospital een geheel andere aanpak aan het onderzoeken: met kunstmatige intelligentie kan de stem van mogelijke virusdragers op afstand worden geanalyseerd.

De methode bouwt voort het bestaande HearO product, waarbij de stem van patiënten wordt onderzocht op hartproblemen. Ingenieurs van Cordio hebben de methode inmiddels aangepast voor longontsteking.

De ontsteking kan al worden vastgesteld voordat patiënten daar zelf iets van merken. Vochtophoping kan in 80 procent van de gevallen voortijdig worden gesignaleerd.

De technologie is helaas minder simpel dan het lijkt. De stem moet reeds in stabiele toestand zijn opgenomen, waarna de technologie veranderingen analyseert. Voor de diagnose is 10 tot 48 uur nodig. Voordeel is dat de patiënt geen zelftest bij de drogisterij hoeft te halen. De technologie wordt experimenteel toegepast bij tien medische instituten in Israël.

In de VS hebben Cargenie Mellon en startup Voca.ai al een app ontwikkeld die eveneens aan de hand van stemvoorbeelden kan vaststellen of iemand het virus draagt. Maar op dit moment kan de nauwkeurigheid daarvan nog moeilijk worden vastgesteld. Stemanalyse is al wel mogelijk bij hoge bloeddruk.

Foto engin akyurt via Unsplash

Bron@Emerce.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.