Ga naar inhoud

Doelstellingen Videoland blijven ongewijzigd


tokoroko

Aanbevolen Berichten

Doelstellingen Videoland blijven ongewijzigd

46282088134_b5ac892b5a_k-430x400.jpg

Bij de televisie- en radiobusiness rekent RTL Group op teruglopende resultaten in deze en komende maanden. Bij Videoland en TV Now in Duitsland zijn de doelstellingen, en daarmee de verwachtingen, ongewijzigd.

Dat zegt het Duitse mediaconcern in een communiqué aan de financiële markt.

“Op middellange termijn houden we vast aan de doelstellingen voor de streamingdiensten: tussen de vijf en zeven miljoen abonnees, een omzet van 500 miljoen euro en een break-even resultaat per 2025.”

Over de tv- en radio-activiteiten is RTL Group minder uitgesproken. De aandeelhouders krijgen enkel te horen dat de eerder uitgesproken omzetverwachting niet wordt gehaald en dat het dividend van vier euro per aandeel niet zal worden uitbetaald.

De mediagroep stuurt sterk op kostenverlaging en cashflow. “We hebben een laag schuldenniveau en een onaangeroerde kredietlijn bij Bertelsmann”, de grootaandeelhouder, “die pas afloopt in 2023.”

Het is aannemelijk de productiekant van het concern lagere omzetten gaat draaien. Er wordt althans minder televisie gemaakt door en met mensen. Dat leidt ook tot lagere omzetten uit reclame. Deze trend speelt de producenten van animaties echter in de hand, want hun verhalen worden op computers geproduceerd. De komende maanden moeten uitwijzen hoe sterk de trend richting digitale animaties op grote publiekszenders is.

Bron@Emerce.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.