Ga naar inhoud

Steeds meer besmettingen bij dc’s Amazon


tokoroko

Aanbevolen Berichten

Steeds meer besmettingen bij dc’s Amazon

Amazon-430x400.png

Bij zeker dertig distributiecentra van Amazon in de VS zijn besmettingen van het coronavirus geconstateerd. Werknemers maken zich steeds meer zorgen, zo blijkt uit een inventarisatie van GeekWire.

In New York, Chicago en Detroit heeft personeel het werk uit protest stilgelegd. Zij eisen dat Amazon de dc’s tijdelijk sluit en desinfecteert. Amazon heeft de organisator van een van de protesten ontslagen, omdat hij zelf besmet was en collega’s in gevaar bracht.

GeekWire haalt onder meer Frank Eliason aan die werkt bij een Amazon dc in New Jersey, waar twee collega’s naar huis zijn gestuurd met ziekteverschijnselen. Zelf is Eliason diabetespatiënt. ‘Werknemers zijn bang, ik ben bang, ik wil deze ziekte niet mee naar huis nemen.’

Amazon doet zelf geen mededelingen over het aantal gevallen, maar afgaande op berichten op Facebook zouden 30 van de 175 dc’s te maken hebben (gehad) met besmettingsgevallen. De VS zijn inmiddels het epicentrum van het coronavirus. Het dodental is gestegen naar 5926. Ook zijn er ruim 243.000 geregistreerde besmettingen.

Sinds zondag is Amazon begonnen met het opnemen van de temperatuur van werknemers in New York en Seattle en die maatregel wordt ook elders ingevoerd. Bij verhoging worden werknemers naar huis gestuurd. Amazon betaalt hun loon door. Ook worden in alle dc’s desinfectiemiddelen aangeboden.

Amazon zegt dat het 350 miljoen dollar heeft uitgetrokken voor maatregelen tegen het coronavirus, zoals verhoging van het salaris omdat ze extra risico lopen. De verwachting is dat dat bedrag nog verder wordt verhoogd.

Omdat veel winkels zijn gesloten, wordt veel meer online besteld en heeft het bedrijf al 80.000 extra mensen moeten aannemen. Daar komen een dezer dagen zeker nog eens 20.000 bij. Daardoor wordt het alsmaar drukker in de dc’s en is de verspreiding van het virus wellicht lastig te beteugelen.

Amerikaanse senatoren maken zich al langer zorgen om de hygiëne in de distributiecentra van Amazon. Onder meer Cory Booker, Robert Menendez en presidentskandidaat Bernie Sanders beweren dat er onvoldoende disinfectiemiddelen zijn in de magazijnen van de retailer. De senatoren noemen de dc’s potentiële brandhaarden voor infectieziekten.

Autoriteiten zullen waarschijnlijk niet snel overgaan tot sluiting van de dc’s, aangezien Amerikanen die verplicht thuiszitten volledig afhankelijk zijn geworden van online bestellingen.

Foto Amazon

Bron@Emerce.

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.