Ga naar inhoud

Verplichte compensatievergoeding bij storing tv en internet


vogelaar

Aanbevolen Berichten

Verplichte compensatievergoeding bij storing tv en internet

Aanbieders van tv-, internet- en telefoondiensten moeten consumenten en zakelijke klanten verplicht financieel compenseren als één of meerder diensten niet geleverd kunnen worden.

Minister Henk Kamp van Economische Zaken heeft bepaald dat klanten altijd recht op een vaststaande compensatievergoeding hebben als een storing van tv, internet of telefoon langer dan twaalf uur duurt. Het komt steeds vaker voor dat aanbieders te kampen hebben met hardnekkige en langdurige storingen. Zo zijn er bij de aanbieders Caiway en Online.nl op dit moment storing met internetdiensten of zijn deze er in de afgelopen dagen langdurig geweest. Recent kampten Ziggo en KPN met langdurige storingen. Kamp vindt dat met name internet en telefoon in onze maatschappij onmisbaar zijn geworden. Naast persoonlijk ongemak leveren storingen met deze diensten ook economische schade op. Daarom heeft de bewindsman bepaald dat zowel consumenten als zakelijke klanten bij langere storing recht op een financiële compensatie hebben.

 

Wettelijk verplichte compensatie

Kamp legt de aanbieders van tv-, internet- en telefoondiensten een wettelijk vastgestelde compensatie op. Deze moeten gedupeerden het deel van het abonnement terug betalen van de periode dat de bestelde diensten niet of niet volledig geleverd zijn. De minimale vergoeding bedraagt altijd minimaal één euro. Bij prepaid-abonnementen bedraagt de vergoeding voor een storing tussen de 12 en 24 uur €0,50. De minister geeft aanbieders de ruimte om zelf een ruimhartigere vergoeding te laten bepalen. De nieuwe wettelijke vergoeding gaat op 1 juli 2017 in.

Bron: TotaalTV

Link naar reactie
Delen op andere sites

Geldt dit ook voor aanbieders van z.g. C-regels :lol:

aangepast door BLACKBIRD
Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.