Ga naar inhoud

Rechtbanken gaan experimenteren met Skype en ‘telehoren’


tokoroko

Aanbevolen Berichten

Rechtbanken gaan experimenteren met Skype en ‘telehoren’

case-law-677940_960_720-430x400.jpg

Nu de rechtszalen leeg zijn wil de Raad voor de rechtspraak gaan experimenteren met het volgen van rechtszaken via Skype.

De Vereniging Sociale Advocatuur Nederland maakt zich naar eigen zeggen grote zorgen over de rechtspraak tijdens de coronacrisis. De vereniging ziet veel organisaties overstappen op videobellen. Maar de rechtspraak heeft na twee en een halve week nog maar mondjesmaat ‘tele-horen’ via video mogelijk gemaakt.

De Raad voor de rechtspraak benadrukt dat rechters de afgelopen week toch nog in ruim 22.000 zaken uitspraak hebben gedaan. Dat is een kleine 80 procent van het normale aantal zaken in een week. Wel ging het om zaken die grotendeels voor de coronacrisis waren aangebracht en behandeld.

Het merendeel van de zaken wordt nu telefonisch of via een videoverbinding behandeld. Schriftelijke procedures gaan ook gewoon door.

Op dit moment wordt gewerkt aan een plan hoe rechtbanken en -hoven verder gaan na 6 april.

Bron@Emerce.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.