Ga naar inhoud

Hoe kon het coronavirus zo snel om zich heen grijpen?


tokoroko

Aanbevolen Berichten

Hoe kon het coronavirus zo snel om zich heen grijpen?

Medianieuws Hoe kon het coronavirus zo snel om zich heen grijpen?

In korte tijd heeft het virus ons dagelijkse leven platgelegd. Hoe kon dit zo ineens gebeuren? In de speciale documentaire Pandemic: COVID-19 schijnen experts en wetenschappers hun licht op deze wereldwijde tragedie. Discovery vertelt het in een documentaire op 5 april om 21:00 uur .

Aangenomen wordt dat het virus oversprong van dieren op mensen op een lokale markt in Wuhan. Maar hoe is zoiets mogelijk?

Experts vertellen over de transmissie en over de behandeling en hoe Chinese dokters en wetenschappers in het begin compleet verrast werden door de zieke patiënten die het virus bleken te hebben.

De special kijkt ook hoe het kon dat het virus in zo’n korte tijd zich kon verspreiden over China en verder.

Hoe kon het coronavirus zo snel om zich heen grijpen?

Foto: Discovery
Pandemic: COVID-19 neemt de kijker mee in de strijd tegen het virus op basis van de laatste ontwikkelingen. Hoe patiënten worden getest, behandeld en hoe verdere verspreiding moet worden voorkomen. Experts leggen ook uit waarom COVID-19 zo uniek is, waarom de wereld zo onvoorbereid was en wat we anders hadden kunnen doen om de verspreiding in te dammen.

De snelle uitbraak van COVID-19 is het grootste gezondheidsprobleem van deze tijd. Ondanks alle quarantainemaatregelen in landen als China, Zuid-Korea en Italië greep het virus in no-time om zich heen, met inmiddels honderden doden per dag. Zelfs al ging een land als Italië in volledige lockdown.

De special kijkt ook hoe een land als Amerika zich voorbereidt op een verdere verspreiding. En wat zijn de effecten van de drastische maatregelen om scholen, instituten en bedrijven te sluiten? De documentaire deelt ook de inzichten van degenen die zich bezighouden met deze strijd en van diegenen die de antwoorden zoeken op een mogelijk medicijn. [Radio.NL]

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.