Ga naar inhoud

Tesla en Ford maken beademingsapparaten


tokoroko

Aanbevolen Berichten

Tesla en Ford maken beademingsapparaten

Knipsel-5-430x400.png

Tesla heeft het ontwerp van zijn eerste beademingsapparaat getoond op YouTube, grotendeels bestaande uit auto-onderdelen. Het bedrijf van Elon Musk wil zijn fabriek in New York, die nu gesloten is, heropenen voor de productie van deze apparaten.

De VS zijn zwaar getroffen door het coronavirus met inmiddels 300.000 infecties. Er is een nijpend tekort aan beademingsapparaten. Volgens Anthony Fauci, directeur van het Amerikaanse gezondheidsinstituut, volgt er een ‘heel heftige week’.

Op zeer korte termijn kunnen de apparaten van Tesla nog niet geleverd worden. Tesla ingenieurs zeggen dat er nog veel gedaan moet worden. Het bedrijf wil ze gratis aan ziekenhuizen leveren.

Ook autofabrikant Ford springt bij met de productie van beademingsapparaten in Michigan. Dat doet Ford samen met de medische divisie van General Electric.

President Trump heeft vorige maand een wet ingeroepen om General Motors te dwingen kunstmatige beademingsapparatuur te produceren. De autofabrieken liggen momenteel stil.

Intussen gaat miljardair Bill Gates met zijn fonds de bouw van vaccinfabrieken financieren. Er zullen zeven veelbelovende vaccins geselecteerd worden, waarvan er slechts een of twee daadwerkelijk zullen worden gemaakt.

Bron@Emerce.

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.