Ga naar inhoud

VS: Ontslaggolf bij Entercom door coronacrisis


tokoroko

Aanbevolen Berichten

VS: Ontslaggolf bij Entercom door coronacrisis

Medianieuws

Entercom, de een na grootste aanbieder van commerciële radio in de Verenigde Staten, heeft afgelopen week honderden medewerkers op straat gezet. De drastische saneringsmaatregel is volgens het bedrijf nodig omdat door de coronacrisis de inkomsten zijn ingestort.

VS: Ontslaggolf bij Entercom door coronacrisis Net als in Nederland wordt er door de coronacrisis ook in Amerika flink minder geadverteerd op radio en televisie. En die klap komt hard aan bij veel Amerikaanse radiogroepen, die veelal al te kampen hadden met flinke schulden.

Entercom heeft daarom besloten om drastisch te saneren. Zo zijn er honderden medewerkers ontslagen, zijn er medewerkers met (onbetaald) verlof gestuurd of moeten zij een deel van hun salaris inleveren.

Onder de ontslagen medewerkers zitten ook diverse grote namen. Zo heeft de hitzender 97.1 Amp Radio (KAMP) Chris Booker, die in oktober van de middag naar de ochtend verhuisde, op straat gezet. Helaas heeft Booker geen afscheid kunnen nemen van de luisteraars, want zijn laatste show was vanwege de coronacrisis al van tevoren opgenomen.

In Boston mochten ochtenddeejays J Taormina en Loren Raye hun spullen pakken bij 103.3 Amp Radio (WODS). Nancy Quill werd in Boston na 38 jaar aan de kant geschoven door Magic 106.7 (WJMX). Jason Kidd werd na 10 maanden bedankt voor zijn inzet in de ochtend op 94.7 The Drive (WIAD) in Washington. Middagdeejay Eric Tyler ligt eruit bij B96 (WBBM) in Chicago.

Maar ook in New York City, San Francisco, Seattle, Atlanta, Pittsburgh en tal van andere radiomarkten werden medewerkers ontslagen.

Daarnaast is besloten dat een groot deel van het personeel salaris in moet leveren. Wie tussen de $50.000 en $100.000 per jaar verdiend, moet in het tweede kwartaal genoegen nemen met 10% minder. Voor wie tussen de $100.000 en $250.000 verdiend is dit 15%, terwijl grootverdieners 20% gekort worden. Topman David Field heeft aangekondigd 30% salaris in te leveren.

Beasley en iHeart Media
Ook bij andere groepen werd er gesaneerd. Zo ontsloeg Beasley Media, eigenaar van ruim 60 radiostations, 67 medewerkers, terwijl er 18 medewerkers met verlof werden gestuurd.

iHeart Media heeft ruim 90 medewerkers met verlof gestuurd, terwijl topman Bob Pittman de rest van het jaar geen salaris meer ontvangt. De rest van het management team krijgt 30-70% minder salaris. Begin dit jaar ontsloeg iHeart Media wegens herstructurering al honderden medewerkers. [Radio.NL]
Foto: Radio.NL

VS: Ontslaggolf bij Entercom door coronacrisis  
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.