Ga naar inhoud

Krantenkoppen scannen terug in Blendle


tokoroko

Aanbevolen Berichten

Krantenkoppen scannen terug in Blendle

49094865241_5e706c2fc3_b-430x400.jpg

De zestigduizend abonnees van Blendle kunnen vanaf vandaag koppen scannen van de meeste Nederlandse kranten en, desgewenst, tegen betaling betalen per artikel om dat te lezen.

De toevoeging aan Blendle brengen de journalistieke leesdienst in zekere zin weer terug naar de basis. Het bedrijf begon ooit met een dienst waarbij lezers per artikel konden betalen, maar de betaaldrempel bleek te hoog. Nu biedt het toegang tot 54 tijdschriften en biedt het een gepersonaliseerde dagelijkse selectie krantenartikelen.

Abonnees kopen vanaf vandaag tien uur voor 2,50 euro vijftig credits. Die punten kunnen ze uitgeven om een extra krantenartikel te lezen. Een kort artikel kost minstens vijf punten, een lang artikel wat meer. Vijftig credits geven volgens commercieel directeur Willem-Jan Lems ergens tussen de vier en tien verhalen.

Belangstellenden kunnen eerst de kop van krantenartikelen lezen en de eerste paar zinnen. Ze zien een kleine weergave van het hele verhaal in Pdf. Op grond daarvan kunnen ze beslissen of ze de tekst helemaal willen lezen. En mocht dat nadien toch tegenvallen dan kunnen de punten gewoon weer terug worden gevraagd. Net als voorheen.

Zeventig procent van de verdiende krantengelden gaat naar de uitgevers. Lems hoopt dit ook een gespreksstarter is met NRC en De Telegraaf om hen terug te krijgen in zijn schappen. De titels de DPG Media zitten er wel in. In totaal bestaat het krantenaanbod uit 22 Nederlandse en buitenlandse kranten en 16 internationale tijdschriften.

Blendle heeft rond de zestigduizend abonnees. In deze tijd van het coronavirus blijkt de nieuws- en informatiehonger van Nederland. Het aantal gelezen artikel is met de helft gestegen.

Dagelijks ontvangt een half miljoen mensen de e-mailnieuwsbrief van Blendle met daarin een overzicht van nieuws en achtergronden. Lems hoopt dat de mogelijkheid om alle nieuwskoppen uit de kranten te scannen een deel van deze groep converteert tot betalend klant.

De krantenkoppenscanner zit in de app onder het tabblad Ontdek en op het web onder de knop Kranten.

Foto: Frederike Moortgat (cc)

Bron@Emerce.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.