Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  
dreka

Flitsmeisteraars worden pakketbezorgers.

Aanbevolen Berichten

Flitsmeisteraars worden pakketbezorgers.

Wat, is het alweer 1 april? Het bericht dat Flitsmeister zijn app uitbreidt met een pakketbezorgdienst zou in de grappencategorie thuis kunnen horen, maar dat is toch niet zo. De app is uitgebreid met een nieuwe functie waardoor iedereen pakketbezorger kan worden.

Bezorger

De stap van Flitsmeister is niet zo gek als hij lijkt. De app weet al waar gebruikers zijn, en berekent slimme routes. De combinatie daarvan kan ervoor zorgen dat mensen die even wat tijd over hebben en wel een centje willen verdienen even een pakket meenemen. Aangezien 1,7 miljoen mensen de app al op hun telefoon hebben staan is de kans op een succesvolle koppeling van leverancier en bezorger best wel groot.

Idee

Het plan om de extra functionaliteit in te bouwen had het bedrijf al langer. Nu door de coronacrisis veel meer pakketten worden verstuurd en de bezorgdiensten veel in de soep draaien is het moment van introductie dus slim gekozen. Eigenlijk wilde Flitsmeister de nieuwe functie pas tegen het einde van het jaar inbouwen in de app. Nu is het idee eerder en als aparte app gelanceerd.

De app gaat niet voor goedkopere bezorging, maar voor extreem snelle dienstverlening. Een bezorger krijgt €5 voor een pakketje dat binnen 10 kilometer van het verzendadres moet worden afgeleverd, tussen de 10 en 20 kilometer is het €7,50 en is het 20 tot 30 kilometer rijden dan levert het €10 op.

Door het idee kunnen ook bedrijven die normaal gesproken alleen lokaal leveren ineens snel gaan bezorgen. De dienst doet een beetje denken aan Uber Pop, waarmee de Amerikaanse taxi-app een paar jaar geleden kwam. Die liet particulieren hun auto inzetten als taxi. De dienst werd verboden omdat een vergunning verplicht is om tegen betaling anderen te vervoeren in een auto. Voor pakketten geldt die regel echter niet

Bron autobahn.eu

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

5 Euro voor een pakket binnen 10 kilometer is in het slechtste geval 5 Euro / 20km = 25 cent per kilometer.

7,50 Euro voor maximale afstand 20km = 7,50 Euro / 40km = 18,8 cent per kilometer.

10 Euro voor max. afstand 30km = 10km / 60km = 17 cent per kilometer.

Dat dekt de kosten van mijn auto niet laat staan dat er wat verdiend wordt.

En om die afstanden nou op de fiets te gaan doen word je ook niet rijk van.

 

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt als gast nu eerst posten en gelijk daarna registreren. Maar als je hier al een account hebt, meld je dan nu aan om met je account te posten.
Opgelet: Je bericht zal moeten worden goedgekeurd door een moderator voordat het zichtbaar zal worden.

Gast
Reageer hier op dit topic...

×   Geplakt als RTF formaat tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in.

Log in om dit te volgen  

×