Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  
dreka

Luistercijfers: NPO Radio 2 blijft best beluisterde radiozender.

Aanbevolen Berichten

Luistercijfers: NPO Radio 2 blijft best beluisterde radiozender.

radio.jpg

Ook in de meetperiode maart/april 2020 blijft NPO Radio 2 de best beluisterde radiozender van Nederland. Dit blijkt uit de luistercijfers over deze meetperiode die vandaag door Stichting Nationaal Luister Onderzoek (NLO) zijn bekend gemaakt.

NPO Radio 2

NPO Radio 2 behaalde in deze meetperiode een marktaandeel van 13,4 procent (+0,1 procent ten opzichte van de vorige meetperiode). Vorig jaar behaalde de radiozender in dezelfde meetperiode nog een marktaandeel van 12,2 procent. Radio 10 behaalde een marktaandeel van 10,8 procent in deze meetperiode (+0,1 procent). Qmusic en Radio 538 behaalden allebei een marktaandeel van 9,7 procent. Voor Radio 538 betekent dit een verlies van 0,2 procent marktaandeel.

Verlies

Ondanks de nieuwsbehoefte rond de coronacrisis zag NPO Radio 1 haar marktaandeel dalen met 0,3 procent naar 7,7 procent. Ook BNR Nieuwsradio moest marktaandeel inleveren en heeft nu marktaandeel van 0,6 procent (-0,1 procent).

Onderzoek

De rapportage is gebaseerd op een landelijk representatieve steekproef van 8.247 respondenten van 10 jaar en ouder. De gemiddelde luistertijd is in deze periode 2 uur en 47 minuten per dag (vorige periode: 2 uur en 42 minuten). De gemiddelde luistertijd van de luisteraars is 4 uur en 30 minuten (vorige periode: 4 uur en 17 minuten). De gemiddelde luistertijd is in deze periode 2 uur en 47 minuten per dag (vorige periode: 2 uur en 42 minuten).

De rapportage over de meetperiode april/mei wordt op dinsdag 23 juni bekend gemaakt. Alle luistercijfers over voorgaande periode vind je hier.

Alle luistercijfers over de meetperiode maart/april 2020 op een rij:

202005_luistercijfers.jpg

Bron mediamagazine.nl

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt als gast nu eerst posten en gelijk daarna registreren. Maar als je hier al een account hebt, meld je dan nu aan om met je account te posten.
Opgelet: Je bericht zal moeten worden goedgekeurd door een moderator voordat het zichtbaar zal worden.

Gast
Reageer hier op dit topic...

×   Geplakt als RTF formaat tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in.

Log in om dit te volgen  

×