Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  
tokoroko

Alibaba heeft 180 miljoen buitenlandse klanten

Aanbevolen Berichten

Alibaba heeft 180 miljoen buitenlandse klanten

library_offices_photo3_large-430x400.png

Alibaba Group had afgelopen jaar 180 miljoen retailklanten op buitenlandse platformen zoals AliExpress en Lazada. De cloudbusiness telt dan nog niet mee, maar die was afgelopen kwartaal al goed voor tien procent van de groepsomzet.

De uitbraak van het coronavirus laat duidelijk zijn sporen na in de financiële cijfers die Alibaba Group zojuist publiceerde (PDF). Over de afgelopen twaalf maanden steeg de omzet tot 31 maart met 35 procent tot 72 miljard dollar. In de eerste drie maanden van het jaar bedroeg de groei ‘maar’ 22 procent tot zestien miljard dollar.

Hoeveel geld er niet is verdiend, wil Alibaba niet vertellen. Wel is duidelijk dat er miljarden en miljarden euro’s handelswaarde niet werd gerealiseerd. Afgelopen twaalf maanden genereerden de handelsplatformen het Chinese concern samen meer dan duizend miljard dollar bruto handelswaarde.

Een heel klein deel van die bruto handelswaarde werd buiten China gerealiseerd: 55 miljard dollar. Omgerekend houdt dat in, dat niet-Chinese retailklanten elk voor gemiddeld 305 dollar per jaar aan spulletjes kopen bij de verschillende shoppingdiensten en -apps.

De omzet uit clouddiensten, vergelijkbaar met die van Amazon en Google, was in het eerste kwartaal van 2020 goed voor tien procent van het totaal: 1,75 miljard dollar, een toename van 62 procent ten opzichte van het jaar ervoor. De verkoop van clouddiensten groeit twee keer sneller dan het gemiddelde over het hele concern.

Netto hield Alibaba Group een jaarwinst over van 20 miljard dollar, een toename van 42 procent. Het bedrijf wil in 2036 twee miljard klanten bedienen en voorzien in honderd miljoen banen.

Bron@Emerce.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

zijn er leden die veel bestellen bij Alibaba, 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

yep, maar dan 100 euro max per jaar

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt als gast nu eerst posten en gelijk daarna registreren. Maar als je hier al een account hebt, meld je dan nu aan om met je account te posten.
Opgelet: Je bericht zal moeten worden goedgekeurd door een moderator voordat het zichtbaar zal worden.

Gast
Reageer hier op dit topic...

×   Geplakt als RTF formaat tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in.

Log in om dit te volgen  

×