Ga naar inhoud

AT5 stopt met gepresenteerde nieuwsuitzendingen


tokoroko

Aanbevolen Berichten

AT5 stopt met gepresenteerde nieuwsuitzendingen

Medianieuws AT5 stopt met gepresenteerde nieuwsuitzendingen

De Amsterdamse stadszender AT5 schrapt de gepresenteerde nieuwsuitzendingen. Vanaf dinsdag 2 juni wordt het vertrouwde ‘AT5 Nieuws’ vervangen door ‘Amsterdam Vandaag’, Dit is een tv-programma zonder presentator.

Merel Westrik, Sacha de Boer, Mariëlle Tweebeeke, Anne van der Meer, Jetske Schrijver, Rik van de Westerlaken, SaïdaMaggé, Waldy van Geenen en Evita Mac-nack hebben in elk geval één ding gemeen: ze kwamen allemaal bij de landelijke televisie en radio terecht via AT5, waar ze veelal presentator van het AT5 Nieuws waren.

Maar dat gaat dus veranderen. Net als bij grote zus NH enkele jaren geleden al gebeurde, worden de presentatoren geschrapt bij de nieuwsuitzendingen.

Voor het laatste nieuws van AT5 zetten de meeste mensen niet meer om 17.00 uur de tv aan”, zo laat de omroep weten.“Het gros van ons publiek bereikt ons via site, app of social media. Vandaar dat we de vaste nieuwsuitzending in een ander jasje gaan steken.

 

 

Het schrappen van de gepresenteerde nieuwsuitzendingen is een forse stijlbreuk, beseft Adjunct-hoofdredacteur Helene Pronk zich.

Dit was van oudsher een plek waar AT5-talent heel zichtbaar volwassen werd. Maar we leiden het gros van ons talent al jaren áchter de schermen op en daar gaan we uiteraard mee door. Ook creëren we ruimte voor meer onderzoek en omarmen we nieuwe, online vertelvormen waar we gezichten aan koppelen. Denk aan stories op social media, of explainers op onze site bijvoorbeeld.

Momenteel verzorgen AT5 en NH vanwege de coronacrisis tijdelijk gezamenlijke nieuwsbulletins. Deze worden gepresenteerd door de presentatoren van AT5. [Radio.NL]

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.